Badanie Hbs w ciąży a dodatni Hbs - rady dla nosicielek wirusa żółtaczki zakaźnej

Badanie Hbs, czyli jedno z ostatnich standardowych badań w ciąży. Dowiedz się co Cię czeka jeżeli wynik tego badania będzie dodatni. 

O rety, dobrze, że wszystko okazało się jednak zwykłą pomyłką, ale lepiej dmuchać na zimne. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maluszka!

ja na szczescie mialam wszystko dobrze

Pewnie zareagowałabym tak samo jak Ty… szok, że pomylony wynik może przynieść tyle stresu. Ja robiłam badanie na hbs, całe szczęście wynik był ujemny.

ja rownież bardzo bym sie stresowała przy pomylonym wyniku, naszczeście było wszystko wporzadku Hbs ujemny:)

U nas na szczęście było dobrze

Dobrze, że to już za nami :slight_smile:

Dobrze, że mnie ominęło

nie zazdroszczę, Ci takich przeżyć, ważne że jednak wynik okazał się błędny… i kosztował Was tyle stresu

Nie zazdroszczę i ciesze sie , że nas cos takiego omineło

ja nie miałam takiego badania

Przyznam się, że stres był i to ogromny.

W szpitalu, w którym rodziłam to obowiązkowe badanie.

u nas tez bylo obowiazkowe

ja rowniez odbyłam takie badanie

to badanie przeprowadzane jest przed porodem czy wcześniej?

zdecydowanie przed porodem

pomyłka, przed porodem, a ile może złego zrobić…

To badanie jest bardzo ważne ale sama już nie pamiętam czy je miałam , ale chyba tak

Lekarz zlecił mi zrobienie badania miesiąc przed porodem. Jak już zacznie się poród to jadąc do szpitala musiałam mieć wyniki przy sobie. Dodatkowo wyniki badania miałam wpisane w kartę ciąży. Na podstawie tego lekarze wiedzą czy zachować szczególna ostrożność w stosunku do matki i dziecka.