dziewczyny nie straszcie…mnie tak piers boli:(
to zaraz objade tego gin…ze nie moze jako rutynowe badanie piersi zbadac:( a nie ze ja sie teraz bede bala
Gagusia, to sie nie bój - tylko pójdź spokojnie do lekarza… Wszystko na pewno będzie dobrze, ale jeśli boli - to znak że coś się dzieje… Nie zawsze to cos jest złe, ale zawsze warto, żeby o tym zdecydował już lekarz!
wiecie co może ja tez powinnam pójść, ale teraz przy karmieniu piersią to będzie miało jakiś sens takie badanie?
Nie będzie… Należy zaczekać na zakończenie karmienia:D
tak musisz skonczyc karmic
gagusia ja Cię troszkę pociesze. Gdy ja miałam te moje guzki lekarz mi powiedział Ty się ciesz dziewczyno że Cię boli bo gorzej gdy guzek jest a nie boli
Arzana masz rację…wtedy wiele kobiet nawet nie wie że go ma!!!
no ja byłam u lekara zbadał mi …bo ja juz nie karmie…a nadal mi “coś” wycika i okropnie bola momentami:(…a le mam leki:)
gagusia89s to pewnie masz podwyższoną prolaktynkę jak Ci jeszcze leci
Mnie też jeszcze kapie pokarm gdy mocniej przycisnę, ale słyszałam że po długim karmieniu to normalne i taki stan może potrwać…
a dziewczyny miałyscie tez tak, że jak karmicie jedną piersią to druga was boli?? Bo ja tak mam ale nie wiem czy to jest normalne
raczej nie boli druga gdy karmię. chyba że masz tam za duzo mleczka i od drugiej wtedy powinnas zaczynać? Ale nie wiem. Mnie nie boli
w3105 mnie może nie bolała, ale to było takie dziwne uczucie jak drętwienie, pieczenie, mrowienia (wszystkiego po trochę i połączone), generalnie można by powiedzieć, że boli;) I ma to miejsce, gdy kobieta ma przepełnione piersi, lub po prostu ma sporo pokarmu. Zwykle podczas tego “bólu” pierś ta się delikatnie opróżnia (wycieka z niej pokarm)
w3105 ja jak karmiłam to właśnie tak miałam, że podczas karmienia jedną piersią, w drugiej czułam mrowienie i często wypływał z niej też pokarm
a ile razy ja tak miałam…karmie z jednej nagle patrze a moj synek caly mokry, na początku nie wiedziałam ze to mrowienie to znaczy że pokarm wypływa, poźniej się kapnęlam i już podkladalam pieluche tetrową.
u mnie ból przy karmieniu jest tylko z jednej piersi, a mleczko wypływa zawsze z jednej piersi przy karmieniu z drugiej, i troszkę martwię sie, że boli mnie tylkojedna, może mam tam jakiś zastój czy coś a mleczka to rzeczywiście mam bardzo dużo w obu piersiach że spokojnie wykarmiła bym trojaczki
Mnie w szpitalu kiedyś lekarka powiedziala ma tyle tyle mleka że bliźniaki by pani wykarmila, na co druga sie odzywa ale to jest cycus tylko Aleksa. (bo juz każdy wiedział że mój synek to Aleks-Aleks smok, bądź Alesk-strażak)
ale teraz już się unormowalo i jest tyle ile synek potrzebuje, wiadomo przez noc sie nazbiera ale przez dzień jest normalnie
w3105 pomasuj piersi i staraj się dokładnie w każdym miejscu je obejrzeć, czy niema jakiegoś guza, bo tak najczęsciej się objawia zastój
monika zastój zdarza mi sie od czasu do czasu zwłaszcza po nocce wtedy ściagam laktatorem i masuję guzek czasem schodzi od razu a czasem jeszcze utrzymuje sie ze dwa dni
Tak, ale zastój z mrowieniem podczas karmienia niewiele ma wspólnego - mrowienie to efekt działania hormonów uwalnianych na skutek ssania:)