mi lekarz nie badał piersi w czasie ciazy ale jeszcze ma okazje
ja miałam badanie przed ciążą, w trakcie nie.
na razie nie mam badanych, ale chyba się upomnę o takie badanie
Mi piersi badała Pani ginekolog
Jak na razie nie miałam badanych piersi z coreczka miałam w ciąży i po porodzie
badam sie sama i chodze tez do chirurga regularnie
Ja badam się regularnie ![]()
ja narazie nie miałam badanych po zakonczeniu karmienia corki mialam usg piersi
Moim zdaniem niezależnie od tego na jakim etapie życia znajduje się kobieta, badanie piersi to konieczność. I oprócz tego specjalistycznego, warto również wykonywać samobadanie w domu. Ja osobiście polecam taką specjalną rękawicę femi glove, za pomocą której badanie jest łatwiejsze ponieważ wykonana jest ona ze specjalnego tworzywa zwiększającego czułość dłoni. W ten sposób można wykryć już nawet bardzo małą zmianę. Ja swoją rękawicę kupiłam na stronie naturalna płodność.
Ja również nie miałam badanych ani w czasie ciąży ani po porodzie. Jednak uważam, że powinna to być konieczność. Skąd mama ma wiedzieć czy będzie w stanie w ogóle karmić swoje dziecko?
Podczas ciąży lekarze zalecają kobietom regularne badania piersi, aby wykryć i monitorować wszelkie zmiany. USG piersi jest bezpieczne dla kobiet w ciąży, ponieważ nie wymaga promieniowania rentgenowskiego i nie wpływa na rozwój płodu.
Jeśli kobieta w ciąży zauważy jakiekolwiek zmiany w swoich piersiach lub ma rodzinę z historią raka piersi, powinna skonsultować się z lekarzem i omówić potrzebę przeprowadzenia dodatkowych badań.
Jeśli szukalibyście miejsca w Skawinie do wykonania usg piersi, daję namiar na przychodnię https://rcmskawina.pl/zakres-uslug/
Nigdy nie miałam w okresie ciąży czy karmienia badanych piersi. Miałam tylko robione USG jak wyczuwalny był mały guzek (ale to z hormonów się okazało i znikło samo). Było to jednak zanim miałam dzieci :)
Ja tak samo nie miałam w ciąży robionego usg piersi, nawet o tym nie pomyślałam tak szczerze. Miałam robione wcześniej, bo nigdy nie miałam i chciałam sobie profilaktycznie zbadać i teraz planuje badać raz w roku, profilaktycznie :)
Ja też nie miałam
Pytałam kilka znajomych co tez były w ciąży niedawno i żadna nie miala takiego usg. Więc u nas w naszym rejonie to chyba nie jest zbyt popularne. A czy to badanie miałoby być na fundusz xzy dodatkowo płatne?
Hipe powiesz coś więcej?
ja usg piersi mam zrobić jak przestanę karmić, tak powiedział lekarz
Ja też nie miałam robionego USG piersi.
Pytałam na tych dniach otwartych o to usg i w sumie nie ma przeciwskazania do zrobienia usg piersi w ciąży czy podczas karmienia . Wszystko zależy od tego w jakim celu to ma być zrobione w sensie czy profilaktyka czy coś zaczyna się dziać niepokojącego
Aż wstyd się przyznać się ją USG piersi jeszcze nigdy nie miałam. A w sumie to dość ważne przecież. Muszę się zmobilizować i umówić
Olaleksandra koniecznie, ja też się bardzo martwiłam tym badaniem, ale poszłam i teraz będę chodzić regularnie, profilaktyki nigdy dość :)