Tez się z tym spotkałam
Nie bronie lekarzy, ale z drugiej strony niektórzy lekarze mają jakieś przeczucia chyba i na tych wizytach czasem się okazuje że mieli rację. A czasem jest tak jak mówicie, naciągają na kasę. Ale człowiek się nie wyzna kiedy iść a kiedy odpuścić
No tak człowiek dla dobra i świetego spokoju idzie ale wlansie dużo słyszę ze zamiast co 4 tyg . Wizyty co 3/2 tygodnie robią .
Ja miałam co 2tyg, czekał 50min w kolejce bo zawsze opóźnienie a w gabinecie 10 minut. Na szczęście z Małą było w porządku, a wizyty udało się wkręcić na fundusz
To jako tako jeszcze można to jakos znieść ale co 2 tyg płacić 250 zł u mnie w mieście przeważnie prowadzenie ciąży plus badania krwi to kupa kasy …
Oj na pewno, ja od samego początku szukałam ginekologa na NFZ, który mi w miarę odpowiadał- jeszcze zanim byłam w ciąży, chodziłam do różnych aż wydawało mi sie, ze dobrze trafiłam, dopóki nie poszłam przez przypadek do innego ginekologa i I tego ostatniego już zostałam i zostanę ;)
Ja na NFZ byłam tylko raz chyba jak 17 lat miałam później już nigdy ske nie Dostałam takie u nas kolejki …
Ja miałam świetnego lekarza w pakiecie ale rozwiązali umowę i nie wiem czy będę do niego chodzić czy znajdę może drugiego Tak dobrego...
U mnie tez prywatnie 250 plus reszta badań płatna. DLatego w tej ciąży chodzę na nfz.
Ja chodziłam na NFZ i kilka razy byłam prywatnie. Ale badania wszystkie miałam na NFZ.
Ja całą ciążę chodziłam prywatnie i badania też prywatnie
Ja również całą ciążę chodziłam prywatnie, na NFZ nie było szansy się dostać. Nie dość, że tylko 1 lekarz w moim mieście przyjmuje na NFZ, to jeszcze kiepski. I te kolejki. Koleżanka, której się udało mówiła, że wizyta trwała 5 minut, na niektórych nawet badania gin nie było tylko samo usg, a na następnej na odwrót..
No i niestety wszystkie badania dodatkowe też płatne, recepty na 100% bez zniżki..
Teraz to recepty są bardzo często wystawiane na 100% nawet na nfz niestety.
Super, że poruszane są takie ważne tematy! Każda kobieta powinna regularnie badać piersi, a okres ciąży jest czasem, kiedy jesteśmy wyjątkowo otoczone opieką medyczną, więc jeśli lekarz przypomina nam o tym badaniu to na pewno warto je wykonać i mieć spokojną głowę, że wszystko jest w porządku!
Badałam piersi przed ciążą, nie Wiedziałam że po porodzie też je trzeba zbadać.
Niestety , ale jeszcze przed ciążą miałam wycinanego guza piersi. Dlatego badam się bardzo często. Raz w miesiącu badam piersi podczas kąpieli. USG kontrolne wykonuje raz w roku. I na takie wizyty namówiłam już sporo koleżanek. Takie USG nie jest ogromnym kosztem a może uratować nam życie.
Ja jestem zdziwiona badaniami piersi w ciąży. Dopiero trzeci lekarz z którym miałam do czynienia od razu powiedział że koniecznie USG piersi musi być w trakcie ciąży zrobione. Żaden z poprzednich lekarzy nie stwierdził że trzeba
Jestem w drugiej ciąży ale zarówno teraz jak i przy pierwszej nie miałam robionych badań piersi, a ciążę prowadzę u innego lekarza niż wcześniej.
W obu ciążach nie miałam badanych piersi ani razu
Ja miałam raz badanie piersi w ciąży