Badanie piersi w ciąży i podczas laktacji

Jak widać jadni lekarze badaja inni nie.

mi tylko raz na pierwszej wizycie w ciąży potem ani razu, ale chyba trzeba podsycać temat bo lekarze lekceważą nasze piersi a rak to coś tragicznego…
która z nas chciałaby być bez piersi bo lekarzowi nie chciało się jej zbadać?!?!
badanie trwa tylko chwilę…

Ja też nie miałam robionych takich badań. Nie rozumiem lekarzy przecież to powinna być rutyna.

Na pierwszej wizycie miałam badane ( nie pamiętam czy w pierwszej ciąży potem również mi badali). natomiast po porodzie jak poszłam do ginekologa w przychodni to ani badania piersi ani cytologii bo nie należy mi się - usłyszałam od pani!

Jak lekarze nie zlecają, to my się dopominajmy - moze troche zmienimy ich podejscie…

mi przyszlo ostatnio zaproszenie z narodowego funduszu zdrowia na bezplatne badania piersi i szyjki macicy - losowo chyba wysylaja bo przed ciaza cytologie mialam robiona

To głupie ale nie umiem sama p[oprosić lekarza o zbadanie piersi.

grazyna1093 ja tobie sie nie dziwie. Ja równiez sie jakoś krępuje. Raz to zrobiłam i zostałam przebadana ale jakoś wiecej razy już nie miała modwagi o to lekarza poprosić.

Ja tez nie miałam jeszcze nigdy badania piersi przez ginekologa.

a moj ginekolog kiedys powiedział na wizycie jak zapytałam sie o badanie piersi to powiedział ze to cos dla niego innego bo pacjetki o takie badanie wogóle nie pytaja a ja mu powidziałam ze na pewno sie krempuja

Ja teraz mam grudy w piersiach po przejściu zapalenia piersi…

Staram się to samodzielnie robić, gdybym zauważyła jakieś grudki na pewno bym skonsultowała z lekarzem

Ja jakoś akurat w tym teamacie jakoś nie mam samozaparcia.

Dobrze że są takie pomoce jak poradnia laktacyjna

ale chyba nie w kazdym miescie - bo w moim nie ma

U nas można dzwonić do szpitala pod specjalny numer gdzie udzielą ci wszelkich informacji odnośnie laktacji.

ja sama się badam lub udaje sie do mijej położnej

Lekarz jeszcze nigdy sam nie zaproponował mi badania piersi.

Mi dawno temu jeden lekarz zaproponowal badanie piersi. Jednak to bylo tylko raz. Nigdy wiecej sami z siebie tego nie zrobili.

mi tylko raz w zyciu i to na pierwszej wizycie ciążowej, zapominają o tym a jest to szalenie ważne