ja nie badam piersi bo karmie piersia
nigdy ginekolog o tym nie wspomnial
Ja rownież słyszalam że podczaskarmienia nie bada sie piersi. Tak też tego nie robie.
ja nic nie slyszalam na ten temat ze nie wolno badac, a podczas ciazy mialam badania robione
PaulinaAngelika mi nie chodzi że podczas ciąży nie powinno się badać lecz juz po porodzie na pewno sie nie bada. Chociaż mól lekarz całą ciaże nie badał mi piersi.
ja gdybym sie nie uponiala to pewnie tez nie mialabym zrobionych, ale w mojej karcie ciazy byl rubrka do wypelnienia wic zapytalam
teraz juz jestem troche madrzejsza i przy nastepnej ciazypoprosze lekarza o takie badanie zeby miec pewnosc ze ze mna jest wszystko w porzadku
To prawda przy pierwszej ciaży wiele kobiet nie wszystko wie do końca i dopiero z czasem sie dowiaduje róznych rzeczy dzieki czemu przy kolejnej ciaży wiedzą czego sie domagać i na co zwracać uwage.
mi badali w czasie ciazy, a teraz jak planuje ciaze to mam zamiar przed sie przebadac
ja badanie piersi miałam wykonywane chyba w 2 lub na początku 3 miesiąca
mi w czasie ciąży nie badali piersi.
Ja miałam zbadane tylko na początku ciąży, potem już w ogóle.
A podczas laktacji? Hmm… chyba raczej trudno zrobić sobie nawet samobadanie bo piersi przecież są duże, twarde i to na pewno utrudnia. I z racji tego chyba to nie najlepszy pomysł by również wybrać się na badanie.
kobiety o ty zapominają
mi lekarz badał piersi na samym początku, sama staram się o tym pamiętać, a podczas laktacji to jest ryzyko, że jakieś zgrubienie źle ocenimy, ewentualnie można się z tym wybrać do lekarza
mnie w ciazy lekaz piersi nie badał nawet nie pytał o nie
Bo w ciąży piersi badać się nie powinno, tak samo jak w czasie laktacji. Badania są niemiarodajne ze względu na zmiany hormonalne, do tego podrażnianie brodawek może wywołać skurcze w ciąży
W czasie laktacji chyba też. Nie wyobrażam sobie, żeby mieć takie badanie. No chyba, że nagle sama wyczuje coś niepokojącego- czego wcześniej nie było a teraz coś pod skórą jest. Ale tak kontrolne badanie warto przesunąć i wybrać si edopiero po laktacji.
ja tez nie mialam badanych piersi w czasie ciazy , nie wiem dlaczego
Mnie równiez ich nie badano. A tak na prawde to lekarz może z 2 albo 3 razy takie badanie mi robił.
mnie w obecnej ciąży lekarz zbadał piersi na samym początku ciąży