Bobini czy Lovela

O kurczaki… a zaczerwienienia występowały cały czas? Czy pojawiały się co jakiś odstęp czasowy? Czasem syn ma rumiane policzki, ale nie pomyślałabym, że to może być od płynu, bardziej patrzyłam na ciało czy nie ma niepokojących zmian :thinking:

Właśnie u nas od czasu do czasu też pojawiają się jakieś lekkie zaczerwienienia na buzi i w tym miejscu jest taka chropowata skóra. Może faktycznie to od detergentów, bo jeszcze nie rozwiązałam zagadki po czym mu to wyskakuje.

Powiem wam że od kąd przestałam płukać w płynach sensitive skórka się podgoiła ,
@Kikip mojemu shnkowi wysypka wyskakuje tylko na twarzy, na ciele nic nie ma, i jak kładę go na kocyku wypranym w jego plynie jest ok ale jak śpi na mojej poduszce to taka wysypka jakby grudkowata skora się robi, ale całkowicie tego nie zlikwiduje u niego , bo musiałabym prać wszytko w jego plynie moje ubrania też i męża ale niestety niektorych zabrudzeń bobini nie usunie.

1 polubienie

Moja szwagierka do 2 lat właśnie wszystko prała w dziecięcym.
A ja raz miałam sytuację, że od firan córka dostała okropną reakcję alergiczną

Ja też gdzieś czytałam że jak dziecko jest alergikiem to najlepiej prać tylko w proszku bez płyny do płukania bo to dodatkowy czynnik który podrażnia skórę

Ja też kiedyś zawsze miałam alergię na różne płyny , albo musiałam szarym mydłem się myć a potem to przeszło

1 polubienie

Ja też liczę na to że synkowi to przejdzie i będę mogła jego rzeczy w normalnych detergentach prać.

Mam to samo odczucie . 7 lat temu była Lovela i teraz bobini bo dziewczyny tu polecały o też jestem zadowolona :blush::blush:

1 polubienie

Ja też słyszałam że na alergię pomaga mleko z piersi mamy. Że warto dodać trochę do kąpieli albo posmarować wacikiem miejsce zmienione chorobowo. Ja nie testowałam ale znam osobę która kąpała dziecko w mleku i podobno córa miala mega gładką skórę

U nas to nic nie dało. A był czas że szklankę mleka mojego zbierałam co 2 dni. U nas na zaczerwienia Bepanthen najlepiej się sprawdza. Nam akurat pediatra nie kazała mleka zmieniać ani mi na dietę przechodzić

U nas też jakoś tak większej różnicy nie zauważyłam, nic to nie dawało

1 polubienie

O ciekawe. Czyli próbowałyście? Ja nie bo mąż nie był przekonany do kąpieli synka w moim mleku :laughing:

U nas też Bepanthen najlepiej sobie radzi

1 polubienie

Ja też go stosuję i nie ma odparzeń. Mam też taki krem

Z allegro z Niemiec. Poleciła mi położna środowiskowa oraz już jak coś się robi czerwonego to stosuje ten

Ten Tormentille też stosowałyśmy jak było poważniejsze odparzenie. Też daje radę :wink:

1 polubienie

To nam też położna mówiła o tym. Mówiła że najlepiej stosować najpierw linomag, później bephanten a jak już te 2 nie dają rady to tormentile

3 polubienia

Właśnie linomaga jeszcze nie używałam

Tak, my właśnie stosujemy naprzemiennie Bepanten i Linomag, super się sprawdzają :smiley:

Nam też tak na szkole rodzenia mówili , dlatego właśnie mam Bepanthen, Linomag i Tormentile kupione do wyprawki i myślę, że na początek starczą.

1 polubienie

A sudocrem polecacie używacie?