Bobini czy Lovela

Sudocrem ma tendencję do wysuszania skóry i często jeszcze bardziej podrażnia

1 polubienie

Podpisuję się pod tym co mówi @AnetteSo że sudocrem wysusza i ja bym dzidziusiowej skórki nim nie posmarowała :wink:

Chyba już ogólnie wcale nie jest polecany zbytnio, kiedyś była na niego “moda”, ale teraz jest sporo innych, naprawdę fajnych kosmetyków do pielęgnacji tym bardziej delikatnej skóry maluszka :blush:

1 polubienie

Mi naprawdę wiele razy tyłek ratował (zwłaszcza u starszej która potem jak się okazało przez BMK, bo miała odparzenia na tyłku, że aż robiły się rany) zielony linomag.

Ja dostałam taka mała próbkę w szkole rodzenia. I czasami jak skóra jest czerwona to posmaruje. Ale generalnie na odparzenia najlepiej nam też ten linomag zielony się sprawdzał

Ooo to muszę kupić córka ma często a nie wiedziałam na jaki się zdecydować

Coraz więcej się już o tym wlansie mówi , że wysusza

U nas Lovela :heart: ale zastanawiałam się też nad Jelpem :thinking:

Też potwierdzam sudocrem wysusza skórę. Swoją drogą się zastanawiałam do czego go ludzie teraz stosują. On trochę jest taki jak maść cynkowa chyba

@Mama.kacperka ja jak synek ma coś czerwonego czasem na pupce to smaruje tym

Wystarczy jedna aplikacji. Ale o tym Linomagu zielonym też słyszałam że dobry

1 polubienie

1 polubienie

My ma codzień używamy bepanthen i zaspę a jak coś się dzieje Tormentile baby.

A używaliście płynu do płulania dla maluszków z bobini ? Używacie jakiś płynów do płukania czy sam płyn do prania/proszek/kapsułki ?

Ja używam płyn do płukania Lovela i jest ok. W sensie mój maluszek nie jest uczulony, a używam przy każdym praniu

@Mamuska357 nam na szkole rodzenia mówili , że sudocrem używać tylko jakby były duże odparzenia, bo on właśnie tak jak piszesz wysusza skórę . I że nie kupować do wyprawki bo może się nie przydać i nie stosować w żadnym wypadku pod pieluszkę tak codziennie.

Aaaa no to widzisz. Ja kiedyś używałam do twarzy na wypryski :face_with_peeking_eye: jak byłam młoda ……

A kiedyś faktycznie była na niego moda, ja dostałam gdzieś próbkę ale nie używaliśmy.

Dokładnie sudocrem świetnie się sprawdza przy zmianach skórnych trądzikowych, wykwitach ropnych

@Redax33 ja już nie pamiętam, czy nadal jest dodawany do niebieskiego pudełka jako próbka ale wiem że jak rodziłam starszą to właśnie sudocrem był dodawany jako próbka do niebieskiego pudełka

Ja używam płynu do prania bobini i maluszkowi on bardzo pasuje. Na duży plus to, że super dopiera plamy po kupie (ja osobiście najpierw zapieram to w gorącej wodzie z tym płynem i zostawiam na jakiś czas super schodzi), zapach jest delikatny, nawet jak da się go więcej to po wypraniu jest przyjemny dla nosa :grinning:

Nie jest dodawany do niebieskiego pudełka . Przynajmniej ja nie miała go.

1 polubienie

Aktualnie nie ma sudocremu w niebieskim pudełku, jeśli chodzi o taki kremik pieluszkowy to była próbka bepanthen baby

1 polubienie

Nie jest, ja w październiku nie dostałam . Do teraz raczej się nie zmieniło

1 polubienie

Teraz w tych Niebieskich Pudełkach były próbki Bepanten Baby :blush:

2 polubienia