Bobovita bio przekąski

PattMaz moja pierwszy raz spróbowała jak miała ok rok

patt mazz podałabym już ok 8-9 miesiąca ale u nas mandarynki pojawiaja się we wrzesniu dopiero w sklepie,bo się zaczyna sezon i tez dopiero wtedy dałam,mała miała rok

Mój mandarynki traktuje jak piłeczkę. Nie chce nawet skosztować. Ale mamy postęp czasem zje pół banana jak mu w kaszce wymieszam. 

Próbowałam tych przekąsek, ale skosztował i nie chciał jeść. Ostatnio za to polubił te batoniki z Rossmana a także z Hippa, ale muszę być w tym wafelku-opłatku, bo inaczej nie zje

qazz małym kroczkami i mandarynki tez polubi,ja rozdzielam na cząstki i ściągam skóre

moi maja teraz 2lata i wcianaja kiligrammami mandarynki

Moja to dużo nie je na raz ale nie wybrzydza czy kwaśne czy słodkie 

z moimi roznie bywa

U mnie owoce praktycznie każde zjadają gorzej z warzywami.

DoNiWe a u nas nie ma problemu ani z owocami ani warzywami. Ostatnio to z warzyw idą najwięcej pomidory, ogórki i papryka

U nas też papryka idzie jak tylko widza że kroje paprykę to mamo daj 

a papryka ok pomidor ogórek ziemniak marchew to nie ma problemu,problem mam bo nagle nie je np brukselki brokuła kalafiora

Mój jeżeli chodzi o warzywa i owoce, to je tylko  banana, ogórka kiszonego i ziemniaki. I to w wszystko w mikroskopijnych ilościach.

kiedyś czytałąm, że nie powinno isę mieszać ogórka i pomidora - u nas króluje ostatnio khaki choć mówi się, żeby nie sięgać po egzotyki

Maria tak nie powinno się razem mieszac ogórka z pomidorami.

DoNiWe moja brokuły i kalafior lubi ale brukselki nie. Dziecko wszystko nie musi lubić 

Ogórka z pomidorem wiem, że nie powinno się mieszać, ale ja tak uwielbiał te połączenie :D

Tak samo jak niby miodu z cytryna w herbacie, a ja tak pije od lat i żyje i tak samo jem ogórki z pomidorem od zawsze ;)

A czemu miodu z cytryna nie wolno mieszać szok nir wiedziałam 

Można mieszać cytrynę z miodem w herbacie. Bo tak samo woda z cytryną i miodem jest zalecana. A chodzi o to że wysoka temperatura herbaty źle wpływa na właściwości miodu dlatego nie powinno się do mocno gorącej herbaty go dodawać 

Temperatura jedynie zabija zdrowotne właściwości miodu, ale nie ma to nic do rzeczy jeśli chodzi o samo połączenie składników, które wgl wielu naukowców są szkodliwe 

Połączenie herbaty z cytryna powoduje powstawanie cytrynianu glinu który jest toksyczny szczególnie dla mózgu. Pełno w sieci art na ten temat, aczkolwiek ja osobiście herbatę z cytryna uwielbiam i zima pije bardzo często