Ból brodawek w ciąży

Ja prawie całą ciąże piersi smarowałam specjalnym kremem dla przyszlych mam, bo tez i bolały i się przesuszały jak chwile nie posmarowałam, alantanem tez smarowałam, może podpytaj położną?

1 polubienie

@Pulinka daj spokój mnie bardzo zmęczyła ta ciąża a tu jeszcze trochę!

Ja miałam z ziaji, Canpol i Lovi i szczerze to ta z Lovi sprawdziła mi się najlepiej. Może spróbuj też jakimiś olejkami robić sobie masaż piersi i dodatkowo trochę olejku nałożyć na brodawki, żeby skórę też natłuścić.

1 polubienie

Nie tylko Ty tak masz, wiele mam w ciazy skarzy sie na bol i przesuszenie brodawek. Pomaga wietrzenie piersi, luźny bawełniany biustonosz i delikatne smarowanie kremami bezpiecznymi w ciazy, np. Lansinoh Nipple Cream, Ardo Gold Cream lub Medela Organic Balm…jak bol sie utrzymuje, warto pogadac z ginekologiem albo doradca laktacyjnym – czasem potrzebna mocniejsza ochrona.

1 polubienie

Oj tak,mnie też strasznie doświadcza ta druga ciąża :pensive: a ty dalej na tabletkach przeciwwymiotnych? Ja już zakończyłam branie bonjesta, sporadycznie mnie wymioty złapią, zazwyczaj tylko z rana , ale poza tym w ciągu dnia już jest ok​:ok_hand:t2:

Ja nadal biorę tylko pół tabletki, bo boje się że jak przestanę to będzie armageddon.

1 polubienie

Bardzo polecam bo super się sprawdziło i na ból początkowy i na takie wysuszenie Lansinoh. Plus nie trzeba go zmywać przed podaniem piersi

1 polubienie

Mówią że to piękny czas, ale ciąża potrafi dać w kość

1 polubienie

Niestety, ja ewidentnie się nie nadaję do noszenia ciąży :face_with_peeking_eye:

Dokładnie, piękne, ale wymagające chwile

Oj ja na początku też się bałam odstawić, ale w sumie doszło mi tyle innych dolegliwości, że o wcześniejszych staram się zapomnieć,bo te nowe wypierają strasznie :wink: jeśli ci chociaż te pół tabletki pomaga to nic strasznego,dla lepszego samopoczucia lepiej brać :heart:

1 polubienie

Super jest czuć jak maluch się w brzuchu rusza, ale tych nieprzyjemności jest mega dużo

1 polubienie

Ja też , żeby ten czas był trochę krótszy a jak się tak źle czujemy to tak się to dłuży

1 polubienie

Chociaż są kobiety które bardzo lubią ten czas i czują się świetnie

2 polubienia

Zazdroszczę tym kobietom które wcale nie czują że są w ciąży :frowning:

3 polubienia

ja też… mnie zazwyczaj do 22 tyg męczyły mdłości, a później to się dopiero działo.,.

1 polubienie

Ja też , moja koleżanka prawie całą ciążę tak się super czuła , że czasem zapominała, ze jest w ciąży

2 polubienia

Na bolące piersi polecam przede wszystkim zimne okłady. Nic tak nie łagodzi bólu jak zimny kompres. Pierwszym objawem mojej ciąży były właśnie obrzmiałe i bolące piersi , po użyciu okładów przez kilka dni dolegliwości powoli odpuszczały. Na sutki maść z lanoliną żeby je nawilzyc.

2 polubienia

Ja tak samo,a jeszcze najgorsze są te porównania otoczenia, “no niemożliwe żebyś się tak źle czuła cały czas, moja siostra/kuzynka/koleżanka też jest w ciąży i nie narzeka”…to ja aż gotuje się od środka :triumph:

1 polubienie

Te porównania są mega wkurzające, jakby każda ciąża wyglądała identycznie…

1 polubienie