Ból pleców

Witam wszystkich serdecznie.  Jestem tu nowa, ale mam nadzieję, że się zaaklimatyzuje. Chciałabym zapytać o porady,  opinie, co sądzicie o pasie ciążowym na ból kręgosłupa  w trzecim trymestrze ciąży?  Czy nie zrobię nim krzywdy maleństwu? Czy pomaga w doskwieranym bólu?  Pozdrawiam

Jak sobie radzicie z bólem kręgosłupa w trzecim trymestrze ciąży? 

Wiesz co pasy ciążowe niestety nie są zalecane przez fizjoterapeutów. Możesz narobić sobie dużo problemów, zwiększają ciśnienie w brzuchu przez co może dojść do rozejścia kresy białej, do obniżenia napięcia mięśni dna miednicy. No generalnie więcej złego niż dobrego. 

Rozumiem,  dzięki za opinię,  wwaśnie tego się obawialam,  ze może wnieść więcej złego w nasze życie niż dobrego.  Niestety przy bólu pleców człowiek szuka różnych rozwiązań,  oczywiście  rozsądnie, bo nie chce zaszkodzić Dzidziusiowi. 

Pasy ciążowe mają swoich zwolenników i przeciwników. Ci drudzy twierdzą że może właśnie doprowadzić do problemów z krążeniem czy obniżenia napięcia mięśni i nie należy ich używać śpiąc czy np oglądając tv jednak gdy wybieramy się a spacer i go włożymy to nie powinno się nic złego stać a może ulżyć przy bólach kręgosłupa. 

Ja generalnie nie miałam problemów z bólem kręgosłupa więc nie musiałam się zastanawiać czy go używać czy nie. Może zapytaj swojego lekarza co sądzi na ten temat. 

Dokładnie tak zrobię,  zapytam  swojego lekarza. Jednak miałam nadzieję,  ze któraś z Pań  miala jakieś doświadczenie z tym pasem.  Mi niestety doskwiera ból pleców i szukam jakiejś ulgi. 

A konsultowalas może z lekarzem ☺ warto zapytać najpierw ginekologa a pozniej fizjoterapeuty ☺ 

idz do fizjoteraputy na tasmy :) Mi przyklejami i czulam ulge

Ja nie mialam problemow z bolem plecow w ciazy wiec nie myslalam o tasmach. Za to teraz bol mi doskwiera po porodzie

Pod koniec tygodnia mam wizytę u swojego lekarza,  więc najpierw Wypytam doktora. 

Nie spodziewałam się, że dopadnie mnie ból pleców ale niestety bolą. 

Wizyta u fizjoterapeuty będzie dobrym rozwiązaniem. W którym tygodniu jesteś? 

Ja polecam udanie się do fizjoterapeuty, bądź masażysty w celu rozmasowanie napiętych mięśni co powinno przynieść Ci czasową ulgę, nie stosowałabym jakiś pasów, bo niby w jakim celu miałby być ten pas założony, żeby jeszcze bardziej zbić mięśnie i nie dać im prawidłowej pracy. 

To rsczej czesta dolegliwosc pod koniec ciszy, kiedy brzuch jest juz duzy i jest obciazony kregoslup

W 28 tygodniu ciąży  jestem . Pewnie odwiedzę fizjoterapeute,  bo ani się nie wysypiam,  no w żadnej pozycji długo nie mogę być,  bo boli. Wiem, że to częsta dolegliwość pod koniec ciąży.  Ale czego my mamy nie wytrzymamy dla rosnącego w nas maluszka :)

DzastaJusta pasa nie używałam i nie dowiadywałam się na jego temat za dużo. Jednak lepsza będzie wizyta u fizjoterapeuty. On powinien doradzić co będzie lepsze 

DzastaJusta w ciazy jest wiele dolegliwości które myślimy ze nas ominą niestety ciaza to piekny obraz ale niestety trzeba o siebie dbać i pokonywać trudności z nią związane ☺

Polecam wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego. Po pierwszej wizycie i bolesnym nastawianiu kręgów jest o niebo lepiej. W końcu moge bez bólu leżeć na boku.

Lauraq miałaś nastawiane kręgi? O matko.. Brzmi strasznie. 

Lauraq o to dobrze,że już czujesz dużą ulgę 😊 

Lauraq ha od 3 dni mam problem z lewym bokiem  coś jakby promieniuje i nieraz jak stanę na tej noce dosadnie to aż się uginam tez tak miałaś czy ty całe plecy ?