Polecam dobrze stabilizuje sylwetkę, przywraca właściwy środek ciężkości, podnosi brzuch lekko w górę.
Masaże można wykonywać tylko do 8 miesiąca ciąży później już nie :)
Info od fizjoterapeuty
Anulka hmm mi mówiono ,że nie wolno w ciazy jak mi miał facet robić masaż, a pytał się mnie o rózne właśnie choroby itp. które są przeciwskazaniem , ale nie znam się
Ja tez słyszałam że raczej w ciazy nie wskazany tym bardziej jak ktoś w domu ci robi
Nati ja też ciągle słyszę, że w ciązy nie wolno, ale pewnie zalezy od masażysty i jakie ma podejście
Nie wyobrazam sobie z brzuchem leżeć na masażu :p masują wtedy w pozycji siedzącej, na boku czy jak?
Powiem tak ja miałam mieć rechabilitacje w pierwszym trymestrze. Miałam mieć masaż szyji i w sumie mi to odradzano bo jestem w ciąży. Fizjoterapautka powiedziała,że zrobi to jedynie jeśli będę miała pozwolenie na piśmie od lekarza. Dodała że w tedy tylko w pozycji siedzącej ,ale w końcu odwołałam ta rechabilitacje bo praktycznie nic mogłam robić z tego co miałam zlecone
Jak byłam w ciąży to miałam masażer, dawałam sobie na plecy i bardzo mi pomagało. Później sobie kupiłam matę masującą a tamtem masażarem dałam mamie i do dziś go używa jak cos pobolewa. Mata jest o tyle lepsza, że nawet w podróży samochodem można jej używać. Może ktoś też używa? https://medivon.pl/produkt/cosy-mesh/ o taką właśnie mam. Jest super na relaks. Grzeje i masuje czego chcieć więcej :)
Ja tam nic nie miałam. Dawałam radę sobie jakos
Mnie w ciąży doskwierał kręgosłup to mąż mnie masował tak na boku leżałam i masował. Przynosiło ulgę. A teraz o dziwo do tej pory nie bolał mnie. Ale od kilku dni czuje coraz bardziej. A bo starszy synek już też więcej waży i widzę że coś zaczyna się dziać. A w 1 ciąży mąż mi sprezentował masaż do yasumi i tak mieli masaż dla kobiet w ciąży i kładłam się na brzuch normalnie. Mieli taki specjalny stół z otworem na brzuch. Było bardzo wygodnie
Ja też miała. Prywatnego masażystę w domu^^:* mąż idealnie się sprawdził w tej roli gdy bolały mnie plecy
Ja mam piłkę do ćwiczeń i się na niej trochę pobujam jak już nie daję rady :D
Ewula91 hahah ten stan życia gdy brzuch Ci mówi co możesz co nie ;)
Haha a no u mnie byli co spadnie na ziemię nie istnieje xd ^^ 😀
Mój to ręki nie chciał podnieść żeby mnie po masować.
Teraz jak ma to robić to mu rączki za nisko schodzą :D
Hahaaha wie co dobre po prostu
Hahaha rączka wie gdzie wędrować:p
No i matka się skusiła haha :D
hahaha tata wie jak kusić;p
U nas antykoncepcja naturalna dzieci