Ból porodowy - wszystko co musisz wiedzieć

wlasnie ostatnio sluchalam na twmat olastra wypowiadał sie dr struś i mysle zapytac sie mojej Gin o niego bo nie mialam. a tym bardziej że szwy rozpuszczalne u nas daja to mysle ze mogloby miec sens

Ja miałam do wyjęcia a ten plaster mega pomógł w tych pierwszych dniach. Potem w domu już musiałam tylko przemywac octaniseptem jak mi wyjęli tam na zakończeniach żeby sie dogoiło do końca ale to dosłownie może z tydzień trwało

1 polubienie

Jeeej, nie słyszałam o takim plastrze ! Ile to się człowiek dowiaduje nowych rzeczy ! Muszę koniecznie o tym poczytać i sprawdzić to !! Dziękuję !!:heart:

1 polubienie

Ja też nie słyszałam ale mi lekarz kazał tylko przemywać i osuszać jak już wszytkie strupki odpadną położna poleciła plastry sutricon na blizny i jest dwa miesiące po cc i blizna wygląda swietnie bez zrostów.

1 polubienie

Bardzo dobrze, nastawiałam się że po drugiej CC będzie gorzej. A tu już nie biorę żadnych leków przeciwbólowych. Jak źle usiądę do karmienia to trochę mnie ciągnie ta rana, ale bez przesady. Nawet brzuch mam mniejszy :smiley:
@MamusiaNM ja też bym pomyślała, że to ma prawo boleć po takiej operacji.
@Mimilili mi kazali ręcznikami papierowymi teraz osuszać. A po.pierwszej nikt mi nic nie mówił, to normalnie ręcznikiem się wycierałam.

2 polubienia

Ja teraz też się bałam dotknąć tej blizny, nie wiem czemu, ale nie chciałam poczuć ostrych nici wystających i dziury jakiejś, nie wiem skąd to wzięłam :smiley: a przecież nic takiego nie czuć. Ale pierwsza pionizacja jednak jest nieprzyjemna, mimo leków. To przejście z sali do sali trochę mi zajęło

@daga1271

to u mnie pionizacja bylo przejscie do lazienki na koncu sali umyc sie i wrócić do lozka.
i wszystko byloby git gdyby nie to ze podczas wstawania zakaszlalam… chyba nie musze tłumaczyć jak wtedy zaczelo przez chwile boleć :person_facepalming:

No kaszel masakra :smiley: s wiadomo że przy karmieniu ciągle się cche pić , i tak sucho się robi i się kaszle. To nie wiadomo czy lepiej kaszleć czy się udusić

1 polubienie

@daga1271

mnie suszylo po cc strasznie
ale na laktacje nie moglam zrzucic bo pierwsze przystawienie miałam po 14 godzinach

Ja akurat rodziłam naturalnie, ale jak napisałaś o tym, że pierwsze co to sprawdziłaś jak wygląda brzuch po porodzie to mi się przypomniał moment z sali porodowej kiedy lekarka szyła mi krocze, a ja sobie glaskałam brzuch, bo nie wierzyłam, że jest taki mały i miękki :rofl:

1 polubienie

@Mika1

fajne uczucie a jednocześnie dziwne co? :joy:
po tylu miesiaccah ze malo nie eksplodowal nagle “plaski”

I że leżąc na plecach można oddychać. To późno miałaś dzidziusia przystawionego. U mnie zaraz mi go dali i poszli na 3 h. Dobrze, że mąż był bo się zsuwal ciagle

Ja za pierwszym razem, to przez pół roku nie mogłam się tam dotknąć, miałam jakiś taki lęk przed tym, sama nie wiem czemu :joy::joy:

@daga1271

pozno i dopiero wtedy 1 raz go zobaczylam bo byly komplikacje z mlodym

pozbiej tez kiepsko i porobily sie zastoje a duzo by mowic ale finalnie i tak udalo sie 8 miesiecy karmic kpi plus mm
moja upartosc wygrala

Ojej aż sobie przypominam ten ból jak dwa razy pod rząd psikałam . :confounded::confounded: no myślałam że pęknę tam

1 polubienie

No i super ja powiem szczerze że ja po trzeciej również dobrze doszłam do siebie :smiling_face_with_three_hearts: przeciwbólowe brałam tylko dzień po cesarce później ból do wytrzymania jak pytały pielegniarki czy chce mówiłam odrazu że nie potrzebuję :blush:
@MamusiaNM oj pamiętam ja tak samo jak zaschło mi w gardle i zaczęło laskotać masakra aż się popłakalam

@Patrycjaw25

okropne uczucie łaskotanie, chęć kaszlu i bol rany przez kaszel…
ale coz trzeba było się spiąć i wstac

Ojej mega współczuję , domyślałam się że był to mega ból

No to mega wynik 8 miesięcy. Ja byłam kpi do 6 miesiąca, ale od 3 zaczęliśmy i masakra. Każdego dnia chciałam rezygnować ale szkoda mi było wysiłku włożonego w rozkręcenie jako tako laktacji.

@daga1271
bo to jest ciężkie psychicznie szczególnie jak sa braki mleka
ale jak sie wydaje na sprzety gadzety, angazuje itd to ciezko odpuscic szczególnie bedac upartym
ale tez duzo problemow dzialalo negatywnie bo jednak glowa ma znaczenie

teraz mam nadzieję że uda siw lepiej ale życie zweryfikuje

1 polubienie