Bóle brzucha w ciąży

mnie nie bolał.

ja sobie nie przypominam żeby mnie bolał

Żadnych niepokojących boli nie mialam

Mi teraz często twardnieje brzuch właśnie, zwłaszcza jak więcej pochodzę

beti2270 mam to samo

to twardnienie brzucha to ja też mam… ale chwyta na kilkanaście, kilkadziesiąt sekund i odpuszcza. Mało bolesne, raczej “upierdliwe”. Podobno to skurcze macicy, nic groźnego.

W obu ciążach praktycznie przez cały czas towarzyszył mi lekki ból podbrzusza porównywalny do tego przed miesiączką.

W moim przypadku coś tam pobolewa, to moja pierwsza ciąża i już panikowałam. Dzięki Wam się uspokoiłam… :slight_smile:

Jestem w 37tc i zaczyna mnie pobolewac

ciąży często pobolewał mnie brzuch a to jest niepokojący objaw dlatego zawsze wszystko konsultowałam się z lekarzem

Mnie też pobolewał, ale to normalne w ciąży

Niby normalne, ale każda mama boi się o dzieciaczka i wszystko niepokoi.

Każde bóle najlepiej konsultować z lekarzem

Witam, u mnie przez 9 miesięcy miałam 2 ciężkie bóle niestety nie wiadomo od czego, podejrzewaliśmy że to torbiel ale pewnosci nie mam do dzisiaj, ważne że dzidzia urodziła sie zdrowa. Bóle byly w podbrzuszu do tego stopnia silne że gdy chciałam się podnieść z łóżka to musiałam uklęknąć. Wtedy był wielki strach bo to było pod koniec I trymestru i drugi bój juz w 3:) wizyta u lekarza i głowa z powrotem u góry. Panie nie bójcie się pytać to w końcu lekarze są dla nas a nie my dla nich!!

Z powodu bólu brzucha leżałam 3 razy w szpitalu

Ja również ze wszystkim będę biegać do lekarza…

Mnie tez czasem takie bóle dopadają

Widzę, że nie tylko ja miałam problem z bólami brzucha w ciąży. Początek ciąży przebiegał tylko z bólami brzucha i biegunką. Obecnie zaczynam 3 trymestr i nie mam jeszcze tego problemu. Oczywiście wszystko konsultuje z lekarzem. Poinformował mnie że bóle brzucha na początku są spowodowane rosnącą macicą. Na szczęście u mnie wszystko było dobrze.

Balam się każdego bólu

lekarz a nie samemu sie diagnozowac