Bóle brzucha w ciąży

nie lubiłam skurczów na końcówce. od tego bolał mnie brzuch

Brzuch mi się po nich bardzo spinal

Też nie miałam skurczy na koncu

Mnie na szczescie takie dolegliwosci omijały i jak narazie omijaja, choc na wszelki wypadek mam leki przepisane na bol brzucha

oby jak najmniej leków

Tego typu bóle w ciąży można łagodzić no-spą albo paracetamolem

Ja używałam nospe. Na ból głowy paracetamol

mnie pobolewa czasami, ale nic nie biorę… jestem typem człowieka, który woli się pomęczyć niż faszerować lekami

mnie strasznie wczoraj bolał brzuch, a zdarza się to coraz częściej. Słyszałam że im bliżej porody tym częściej tak będzie. Na szczęście nie ma żadnych dodatkowych dolegliwości

ja nie ufałam no-spie…

chyba nawet no-spę nie można brac w ciązy, tzreba moim zdaniem jak najmniej brac leków, czas szybko mija i nie potrzeba się faszerowac lekami.

Raczej można ją brać w ciąży, bo lekarze przypisują. Ale wiadomo, jak nie ma potrzeby to lepiej nie brać

przepisują nawet nospę max

pierwszy raz słyszę o nospie w ciązy, mi lekarz jej nie przepisywał, chyba chciał ,żebym jak najmniej brała leków.

Być może. Ale ja np.jak byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem tez brałam nospe. Także jak widać to zależy od lekarza.

nospa jest przeciwskurczowa, pomaga ratowac zagrozone ciąże

Jak nie ma potrzeby to bez sensu brać… Mi lekarz powiedział, że mogę brać paracetamol np. jak mnie boli głowa, ale ja wychodzę z założenia, że jak jestem w stanie ten ból znieść to wolę nie brać.

milenapiotrekola bo lekarze wybierają mniejsze zło, czy lepiej abyś urodziła, dużo wcześniej, czy lepiej aby ewentualnie ciąża była donoszona, ale dziecko miało obniżone napięcie mięśniowe. Dla ginekologów ważna jest aby ciąża byłą zdrowa i donoszona.

wcześniactwo niesie wiecej zagrożeń niż potencjalne ryzyko złego napiecia miesniowego

Ja nie miałam bóli w ciąży