nie lubiłam skurczów na końcówce. od tego bolał mnie brzuch
Brzuch mi się po nich bardzo spinal
Też nie miałam skurczy na koncu
Mnie na szczescie takie dolegliwosci omijały i jak narazie omijaja, choc na wszelki wypadek mam leki przepisane na bol brzucha
oby jak najmniej leków
Tego typu bóle w ciąży można łagodzić no-spą albo paracetamolem
Ja używałam nospe. Na ból głowy paracetamol
mnie pobolewa czasami, ale nic nie biorę… jestem typem człowieka, który woli się pomęczyć niż faszerować lekami
mnie strasznie wczoraj bolał brzuch, a zdarza się to coraz częściej. Słyszałam że im bliżej porody tym częściej tak będzie. Na szczęście nie ma żadnych dodatkowych dolegliwości
ja nie ufałam no-spie…
chyba nawet no-spę nie można brac w ciązy, tzreba moim zdaniem jak najmniej brac leków, czas szybko mija i nie potrzeba się faszerowac lekami.
Raczej można ją brać w ciąży, bo lekarze przypisują. Ale wiadomo, jak nie ma potrzeby to lepiej nie brać
przepisują nawet nospę max
pierwszy raz słyszę o nospie w ciązy, mi lekarz jej nie przepisywał, chyba chciał ,żebym jak najmniej brała leków.
Być może. Ale ja np.jak byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem tez brałam nospe. Także jak widać to zależy od lekarza.
nospa jest przeciwskurczowa, pomaga ratowac zagrozone ciąże
Jak nie ma potrzeby to bez sensu brać… Mi lekarz powiedział, że mogę brać paracetamol np. jak mnie boli głowa, ale ja wychodzę z założenia, że jak jestem w stanie ten ból znieść to wolę nie brać.
milenapiotrekola bo lekarze wybierają mniejsze zło, czy lepiej abyś urodziła, dużo wcześniej, czy lepiej aby ewentualnie ciąża była donoszona, ale dziecko miało obniżone napięcie mięśniowe. Dla ginekologów ważna jest aby ciąża byłą zdrowa i donoszona.
wcześniactwo niesie wiecej zagrożeń niż potencjalne ryzyko złego napiecia miesniowego
Ja nie miałam bóli w ciąży