Iwona2015 Ja w sumie brałam 3 antybiotyki za każdym razem od lekarza wracałam załamana szczególnie ja w ulotce z jednego przeczytałam że w ciąży można stosować wyłącznie wtedy jeżeli korzyści wynikające z zażywania antybiotyku przewyższają dobro dziecka czy jakoś tak.
magdalena5600 ale z dzieckiem wszystko ok?
Na szczęście jak na razie tak, chociaż tak naprawdę to się dopiero okaże po jakimś czasie czy nie ma powikłań
Magdalena5600 Wiem co masz na Mysli.Ja bralam 1 antybiotyk ,ale bralam jeszcze leki zeby nie miec atakow astmy.Ataki astmy Moga powodowac niedotlenienie dziecka .Ja sie bardzo martwilam o mojego synka w ciazy.A z Twoim dzieckiem wszystko Dobrze?Pozdrawiam
Również brałam antybiotyk w pierwszej ciąży bo miałam ciężka grypę,robiłam inhalacje które bardzo mi pomgly bo miałam trudności z oddychaniem . Byłam już w siódmym miesiącu a że brzuchbmialam duży to strasznie ciężko było mi kaszleć żeby brzuszek nie bolał. To był najgorszy okres mojej ciąży
Oj antybiotyki sa niebezpieczne, wspilczuje wam dziewczyny
ja żadnych przeciwbólowych w ciąży nie brałam a z brzuszkiem nie było problemów i bóli
W ciązy wziełam więcej leków niż przez całe moje zycie… co za pech. Mówią wszyscy również lekarze, ze wszystko bylo bezpieczne dla dziecka. Maluszek się świetnie rozwija. Ja się jednak trochę martwię. Jak zobaczę maluszka zbadanego i całego zdrowego to kamień spadnie mi z serca.
jeśli leki bezpieczne dla dziecka to jak najbardziej
Iwona2015 Zobaczymy po porodzie i po jakimś czasie jak narazie rozwija się dobrze
Pamiętam też te bóle spowodowane rozciąganiem się macicy.
Lekarz bierze pod uwagę to że kobieta jest w ciąży i przepisuje odpowiednie leki. Wiem że jakie by nie były to dla dziecka i tak nie są bezpieczne ale co poradzić ![]()
o tak czasem sie rociaga macica i boli
i jak macica się stawia to też boli
macica się stawia??
oj bóle macicy są niedoopisania
Bóle są straszne, a mnie teraz łapią bóle krocza, ale przed samym porodem to normalne
ja ciąży nie miałam żadnych bóli.
Tez czesto bolalo mnie krocze
titmouse tylko pozazdrościć ![]()