u nas byly krzyzowe, pomagaly ciepłe kąpiele
nie mam problemów z kręgosłupem
Moje dwie ciąże przebiegły praktycznie bezobjawowo. Niestety ok. 12 tygodnia ciąży zaczęła dokuczać mi rwa kulszowa. Była bardzo uciążliwa. Pamiętam, że bardzo pomogły mi ciepłe okłady i kojące kąpiele. Czasami po całym dniu dokuczały mi bóle krzyża. Wtedy pomagał delikatny masaż wykonany przez mojego Męża
nic nie pomaga
Wcześniej czy później ból kręgosłupa doskwiera każdej mamie. Życzę wszystkim, żeby zaczął doskwierać jak najpóźniej. Pomaga poduszka do spania zawsze jest to trochę lżej.
jestem 16tc i zaczyna mnie pobolewać kręgosłup, najczęściej po nocy
mnie kregoslup boli tylko gdy przesadze z aktywnoscia w ciagu dnia, sprzatam zbyt dlugo lub poprostu sie nachodze…
Mam z tym problem, często ciężko wstać z łóżka
specjalna poduszka podobno bardzo pomaga, wiele moich znajomych z niej korzystały i odczuwały wielka ulge. ja nie mialam takiej potrzeby
Mnie kręgosłup bolał od samego początku, liczyłam, że po porodzie przejdzie, niestety nadal boli…
mnie kręgosłup bolał od samego początku ciąży , zapewne dlatego też, że cały pierwszy trymestr miałam przeleżeć. Najbardziej pomagał mi basen
czasem sie zdarzały ale nasiliły sie dopiero po porodzie
tak, polecam poduszke rogal
mnie na szczęście nie bolał
mi pomaga odpoczynek w pozycji leżącej i masaż pleców
Jak byłam w ciaży to często spacerowałam. Na basen nie chodziłam.
zaczynam teraz coraz bardziej odczuwać kręgosłup
mi poduszka rogal wcale nie pomagała,wolałam między nogi włożyć trochę kołdry a kręgosłup zaczął mnie boleć już w 6 miesiącu…
mam bóle kręgosłupa teraz pod koniec ciąży dość często niestety
miewam duze bole