Edyta to super ze pomogło i na pewno lepiej jest użyć i ulżyć maleństwu
Edycja słodki bobas ;)
Dentinox duzo osob zachwala my też mamy w apteczce ale cicho marze aby się nie przydał;)
Anis ja tez już mam, ale mam nadzieje, ze zęby bezobjawowo wyjdą:D haha marzenie:D
To chyba marzenie wszystkich rodziców ha ha
Lepiej mieć dentonix i go nie użyć niz go nie miec a potrzebować;)
te pierwsze ząbki u nas nie zrobiły jakiegoś wielkiego zamieszania.. ale teraz idą 3 albo 4 i powiem wam, że mały potrafi być marudny.
z tymi zębami same problemy, najpierw wychodzą, wypadaja, są popsute i ciągle tylko ból...
AgataAR podobno najgorsze są zęby oczne, czyli kły górne. Choć mi się wydaje, że u syna gorzej było z czwórkami. Ale ogólnie właśnie 3 i 4 były gorsze. 1 i 2 wyszły bez objawów żadnych.
MamaEm mysle podobnie do tego kosztowne ;) bo jak dojdzie leczenie potem po leczeniu dochodzi proteza ;) albo implanty ;)
U nas wyszły już 2 ząbki. Wszystko zbiegło się na czasie z covidem i nawet nie mogę powiedzieć czy wyszły bezproblemowo bo maluch gorączkował. Ale nie wiem czy to było covidowe czy ząbkowe gorączkowanie. A długo po wyjściu pierwszych ząbków czekałyście na kolejne? Bo zastanawiam się ile mamy spokoju :D
Aniss mój brat cioteczny młody, ale chorował jak był mału i zęby popsute doszczętnie do tego o nie nie dbał. postanowił się wziąć za siebie to implanty 40 tys góra i dól. niezłym autem by już jeżdził...
Nieźle że to takie drogie sprawy ale już ma spokój do końca życia pewnie
Rozanet jest na początku drogi dopiero i wyrywa pozostałości po zębach i mówi, że to straszna sprawa:/ a potem instalowanie tych implantów to wcale nic przyjemnego;/
miałam pacjentkę kiedyś co miała te inplanty i mówiła, że z początku to boli bo nawet jeść nie może twardych rzeczy. Nie pamiętam, ale jakiś czas musiała właśnie wszystko miękkie jeść
U mojej małej najgorzej było jak szły piątki to był jakiś armageddon. 2 miesiące i wstawanie nocne częste 6 dni, potem 6 dni przerwy. Nie wiem ale dosłownie było co 6 dni zmian
To u mnie było w miarę spokojnie do czasu wychodzenia 4. Staranie męczyło dziecko . Nie mogła normalnie funkcjonować . Nawet jak do żłobka ją zaprowadziłam to dzwonili żeby przyjść bo coś jest nie tak z dzieckiem . Ja w panice odrazu do lekarza a lekarz stwierdził że to ząbki ale poza tym zdrowa
U nas bylo podobnie z tymi zabkami jak wychodzilo 5 zabkow na raz to byly noce nie przespane ;(
Malutiiej dzis patrzyłam to ciezko zerknac bo jezyk wystawia co chwila ;) ale ma takie 2 jakby kreski ale jeszcze bez zabkow tez tak mialyscie?
Co do leczenia zebow to fakt trEba miec pelny portfel ;)
Też się boje że zaczną mu wychodzić na raz góra i dół za 2 tygodnie 7 miesięcy i nic nie widać jeszcze
Też się boje że zaczną mu wychodzić na raz góra i dół za 2 tygodnie 7 miesięcy i nic nie widać jeszcze
Anis to przekichane, bo i dziecko zmęczone i rodzice, ale nic się nie zrobi, trzeba się przemęczyć...
Kurcze te implanty to niezły koszt. Dlatego warto jednak dbać o zęby. Bo później taki wydatek, ból i cierpienie. Masakra.
Ech... To ja się już boję wychodzenia tych następnym ząbków. Jak to u nas będzie.
Anisss u mnie też początkowo były takie kreski a później już poszło raz dwa.