Bon turystyczny - na co wykorzystac

Ja jeszcze nie wykorzystałam, ale bede szukać po liście, tam gdzie mnie interesuje. Bo cieżko na 1-3 dniowy wypad jechać na drugi koniec Polski. A lista jest bogata, więc na pewno coś się w interesującej okolicy znajdzie.

Zbliżają się wakacje, gospodarka powoli na nowo się otwiera. Czy któreś z Was wykorzystaly już może bony turystyczne? Jesli tak to czy możecie polecić sprawdzone miejsca w których można je wykorzystać? Lista takich miejsc jest spora i trudno szukać opini w sieci o wszystkich, dlatego zależy mi na Waszych poleceniach miejsc odpowiednich dla dzieci, zarówno na dłuższy wyjazd jak i krótki wypad nawet jedno czy dwu dniowy

No właśnie ten temat też mnie interesuje, bo my właśnie wczoraj aktywowaliśmy swój bon i nie wiemy jeszcze na to go wykorzystać.

My akurat w czerwcu jedziemy nad morze i można tam wykorzystać bon na wynajem domku. Ale jeśli chodzi o krótszy wyjazd to widziałam ostatnio, że można te bony wykorzystać w Energylandii w Zatorze, jest to super park rozrywki wiec dzieci na pewno byłyby zadowolone. Żeby wykorzystać ten bon wystarczy wykupić pobyt z noclegiem lub posiłkiem. Warto sobie sprawdzić. ;) 

Ja bony też już aktywowałam i już mamy zarezerwowany apartament w Zakopanem na lipiec. 5noclegow zapłacimy właśnie bonami, całą resztę, którą planujemy zrealizować w te wakacje normalnie za gotówkę załatwimy. Ogólnie to jestem zadowolona,że bez kombinowania zapłacimy po prostu cały nocleg dla całej swojej rodzinki. 

W mojej bliskiej okolicy są miejsca, które są wspaniałą atrakcją i też można za wiele rzeczy zapłacić bonami lecz my woleliśmy pojechać gdzieś dalej i bon wykorzystać w prosty sposób. Mąż szukał noclegów, w filtrach zaznaczył  żeby wyszukiwało noclegów z możliwością płacenia bonami i wyskoczyło całe mnóstwo- przynajmniej tak było w styczniu :)

Ja jeszcze nie aktywowałam, szczerze mówiąc to nawet nie poczytałam do kiedy można go aktywować i do kiedy wykorzystać, muszę to nadrobić.

Zależy na jak długo i w jakie strony się wolisz wybrać północ południe ?

Pytam o różne opcje, bo słyszałam ze np. Jeśli mamy bon na niemowlaka to nie możemy nim np zapłacić za noclegi gdy w danym ośrodku dziecko ma za darmo nocleg przykladowo do lat trzech. Stad chciałabym namiary na miejsca gdzie nie robia takich problemów i jeśli mam dwa bony na dwójkę dzieci - niemowlak i 6 latek to spokojnie wykorzystam oba by opłacić całość noclegow

My patrzyliśmy nad wodę na mazury pojechać ale czas pokaże jak wyjdzie bo niedługo rodzę. Więc nie wiem jak z terminem na wyjazd 

Ewe niby nie można ale to tylko teoretycznie raczej z tego co slysze hotele idą na rekę i realizują te bony gdy jesteś z niemowlakiem dla nich to czysty biznes ☺

A hak to się Żałatwia ten bon? 

Nati dokładnie tak jest nawet u prywatnych ludzi. MOja przyjaciółka tak zrobiła jak jechała z dwulatkiem 

Ewe,to nie prawda,że nie można. Wiele miejsc nie robi problemów. Znajdź takie miejsce , gdzie honorują bony i zadzwoń- to będzie najpewniejsza informacja. 

Anulka idziesz do ZUS i tam bon załatwia ta osoba, która pobiera na dziecko świadczenia typu 500+, rodzinne itp.Czyli jeśli na ciebie są te decyzje to Ty musisz iść załatwić bon. Jeśli są na twojego męża to on musi. 

Darulka,bon można aktywować w każdej chwili, a ważny jest do marca 2022. Uważam , że warto wykorzystać w te wakacje ;)

Dokładnie ale możesz załatwić tez przez swój Bank online nie musisz iść osobiście do zus ale warunek jest właśnie ze musisz pobierać 500 +

My planujemy wykorzystać bon bambino morzem 

wniosek o bon składałam przez pue zus, gdy urodził sie drugi syn i przyznano nam kolejne 500+ to na koncie pue bon automatycznie się dodał na drugiego malucha. 

Jesli któraś z Was ma do polecenia jakieś miejsce nas morzem bądź w górach gdzie korzystała z bonu to dajcie znać. My mieszkamy w zasadzie po srodku wiec czy w góry czy nad morze, to mamy praktycznie ta sama drogę 

Nie trzeba iść do zus można przez stronę ich zus pue tak jak pisze Ewe. My robiliśmy przez stronę zus pue

W latwy sposob przez zus pue mozna to zrobic. Ja poki co nie wiem na co wykorzystac bo corka jest malutka. Ale np siostra pojedzie z dziecmi do energulandi bo tam jest duzo atrakcji

Koleżanka np płaciła bonem za chrzciny w restauracji i wtedy wyprawa roczek syna tez 

martyna04022019@gmail.com jak ja czytałam ze nie można za wyżywienie palić bonem chyba że są to łączone usługi np nocleg z jedzeniem