Brak apetytu u dziecka podczas choroby - jak sobie radzić

paulinka one s a różne teraz kupuywałam od 6 miesiaca ale zaleznie od tego co mają w srodku to i ta bariera wiekowa sie różni;)

ale zerknijcie sobie na regały gdzie są promocje bo ja dziś kupiłam 5 sztuk za 10 zł pakowane w takich siateczkach po 5 szt

Widziałam właśnie ostatnio te z Dady w Biedronce i była na nie promocja 3 plus jeden gratis. Tak się zastanawiałam nad zakupem ale zrezygnowałam bo nie wiedziałam czy mają dobry skład.

Maja dość dobry sklad i są pyszne teraz widziałam że są nowe smaki jakieś ale chyba nie w każdej biedronce 

Oo nie widziałam,  a niedługo znowu zacznę kupować więcej musów dzieciom kiedy młodszy zacznie jeść 

U nas musy są czały czas gdzieś tam na topie , w formie przekąski i fajnie się sprawdzają . U nas jest szal na musy z kaszką np różnego rodzaju :) 

One są dobre bo bardziej syte. Zawsze takie brałam ze sobą gdzieś na drogę 

O to przy następnej wizycie w biedronce kupię sobie na próbę, ja tam dla siebie kupuję te owocowe musy, a teraz odkryłam w lewiatanie takie smoothie w butelce zakręcanej, też fajny skład i smak, ale ro bardziej dla dużych polecam :)

moja córka ma narazie nie chęć do tych musów, woli zjeść owoc  niżeli ten mus.

Moje córki również :) Zwyczajnie im się przejadły ,bo wiadomo ,że jak były malutkie to często takie jadły czy to na spacerze czy w podróży :) 

Mój syn to nigdy nie odmawia musa. Jednak dostaje teraz tylko od czasu do czasu, a tak to dostaje normalne owoce. Jednak zawsze mam jakiegoś musa zawsze w torebce

Pewno, jak się coś je non stop to się każdy przeję;) a znów dla dzieci to odmiana, były musy teraz są kawałki owoców  :))) 

dokładnie, dorosłemu się znudzi a co mówić dziecku

Mój mąż się ostatnio przejadł kotletami z drobiu, a myślałam że to nie możliwe. Odkąd pamiętam u niego w domu dwa razy w tyg był filet z kurczaka na obiad, zawsze w miedziele i w tyg około środy. U nas w domu (jako małżeństwo) był zdecydowanie rzadziej, bo ja średnio przepadam. I kombinowałam, to jakaś potrawka to roladka to pierś z piekarnika. I ostatnio pytam co robimy na obiad i czy może być kotlet z fileta z kurczaka, bo już nie miałam pomysłu, a on mówi, że nie ma ochoty, że zjadłby coś innego i mówi, że mu przestało smakować haha 

To ja czasem zastanawiam się co tu na obiad ugotować ,bo mam wrażenie ,że człowiek gotuje wiecznie jedno i to samo :D Niby codziennie coś innego ,ale te obiady się często powtarzają i też już człowiek ma czasem ochotę na coś zupełnie innego :)

Właśnie ja tak samo ciągle staram się wymyślać coś innego na obiad, mam pozapisywane przepisy co znajdę na Internetach a i tak mam wrażenie że ciągle jemy to samo. 

Hihi, to chyba jak w każdym domu ;p a staracie się gotować "sezonowo" czyli patrzec na produkty w sklepach czy to, na co macie ochotę? :) ja np w lecie bardzo często gotuje leczo a teraz w zimie w ogóle, bo nie dość że wszystko drogie to jeszcze inny smak jest tych warzyw :)

Ja tez leczo robię głównie w lecie bo fakt inny smak jest tych warzyw a jeśli chodzi o ceny to może być również w tym roku bo jednak warzywa też poszły do góry 

Pewnie tak, na pewno będzie drożej, ale będzie więcej polskich produktów a nie tylko z importu więc też te ceny będą ciut bardziej konkurencyjne :)

Wydaje mi się,  że ceny zaczęły już powoli spadać. Noe tylko warzyw ale np nabiału 

Najważniejsze by nawadniac w chorobie. Wiadomo że brak apetytu martwi ale my dorośli też nie mamy czasami ochodtu. Ja zwykle proponuje jakieś jedzenie typu ziemniaczki z masełkiem, jogurt pitny, krakersy . To są takie rzeczy na które córka się kusi jak jest chora. Odrobinę ale zawsze to coś