Brak typowych dolegliwości w kolejnej ciąży

mamalaury jeślic hdozi o hemoroidy to sie czesto pojawiają niestety mimo leczenia;( potrafia sie odezwać w najmneij oczekiwanym momencie ;/ ale biore na to czopki i jest spokój na jakiś czas;)

co do zagojenia./ co tu duzo gadać nie powiem ze nie czuje bo bym skłamała zbyt dużo popekałam ale pewnie juz tego sie nie zmieni;/

Anisss powiedz mi masz maść na receptę czy używasz jakiejś zwykłej bez recepty ? Słyszałam że ogólnie hemoroidy lubią nawracać więc najlepiej je usunąć laserem :)

Ja miałam po porodzie  i stosowałam maści fakt nawróciły mi się później ale na razie spokój 

Aniss współczuję bo słyszałam że jest to mega upierdliwa dolegliwość niestety. 

Posteriisan zalecił mi lekarz w czasie ciazy czopki lub maść działa jedno i drugie;)

procto-gyvenol te czopki zaleciła mi położna po porodzie 

a w szpitalu chyba chemorol czy cos takiego dostawałam od razu po porodzie łacznie z przeciwbólowymi 

A mogłaś rodzic naturalnie przez to,?

A wiecie czy taki zabieg usunięcia jest refundowany czy to tylko prywatnie jest. Ja się leczę doraźnie ale tak jak piszecie.. problem pojawia się i znika i juz mam dość tego 

Xyz jeśli masz skierowanie możesz iść do spirala normalnie na zabieg ale musisz mieć to skierowanie bez niego ani rusz i według mnie najlepsze rozwiązanie iść to zrobić na fundusz oni cię z reguły usypiają i ile by tego by tego nie było wszystko na raz usuwają a w przypadku płatnych zabiegów robią to pojedynczo niestety wiadomo o kasę w dużej mierze chodzi ;)

oleksandra tak rodziłam x naturalnie

mamaLaurya od kogo skierowanie mozna dostać? 

Mój znajomy właśnie usunął laserowo hemoroidy i mówił, że pozbył się tego problemu i ma większy komfort. Ale z tego co wiem robił to prywatnie i wcale tak mało to nie kosztowało. 

To faktycznie sposób na pozbycie się ich na stałe bo to niestety przykra bolesna dolegliwośc

lepiej zadbać o ten problem 

z córką nie miałam żadnych dolegliwości a z synkiem czasami nie miałam siły nawet wstać z łózka, brak apetytu wymioty itp

moja córka od początku była niejadkiem, ale starałam się jej jakoś urozmaicać, aby miała chęć

O hemoroidach też słyszałam że mogą się pojawić w ciąży. Oj bolesny problem.

Ja miałam po porodzie trochę hemoroidów, nic przyjemnego. Na szczęście szybko mi przeszły.

a to hemoroidy przechodzą tak po prostu? czy jakos sie to leczy tez w ciąży? czy leczyc można po ciązy? 

ja tez jestem ciekawa 

Właśnie ciekawe czy tak same przejdą i już nie powrócą.

oby nie powracały