Brak typowych dolegliwości w kolejnej ciąży

Zależy od organizmu wsyztsko więc nie ma co gdybać jedni mają lepiej inni gorzej 

Natalia to ja tego nie mogę przyznać;( u mnie 2 była pełna niepokoju;( i obawy aby wytrwać chociaz do tego 36 tygodnia

Anisss u mnie druga też nie jest łatwa od początku się zaczęła jak zaczęła i trzeba uważać na siebie i nieco się ograniczać nie tak jak poprzednio 

oj prawda ja zapewne zawdzieczam to przez wiek jak  problemy ciśnieniowe = tarczyca;( nie wiem ale łatwo nie było, ale ja mówiłam ze bedzie silny maluch i trzeba przyznać że tuptuś daje popalić;) 

Ja zawsze myślałam, że druga ciąża jest łatwiejsza, ale z tego co widziałam u moich koleżanek to niekoniecznie. Tak samo myślałam, że drugi poród jest łatwiejszy, ale jedna koleżanka mi mówiła że dla niej był gorszy bo wiedziała co ją czeka, a pierwszy był tak w ciemno. W sumie to się z nią zgadzam bo do porodu szłam w ciemno, a teraz jak już wiem jaki to ból to wydaje mi się że będzie inaczej.

No właśnie powiem was że przez to że teraz wiem co mnie czeka mniej więcej boje się trochę wtedy nie wiedziałam na co się szykować więc miałam takie luźne podejście 

wiecie nie ma sie co nastawiac na to ze bedzie żle i gorzej ja byłam nastawiona mega pozytywnie;) 

jednak przed samym porodem obawiałam sie o ciśnienie że moze być coś nie tak i w sumie przez to były problemy;/

ale ogólnie słuchajcie czym jest poród w porównaniu do trudów wychowania;D 

Każda ciążą jest inna i każdy poród jest inny więc w sumie nie wiadomo jak będzie u nas 

Anisss u mnie teraz pojawił się żylak jeśli go nie dolecze w miarę teraz może być on przeciwskazaniem do porodu naturalnego i tego się boje 

Serio żylaki to przeciwskazania do porodu naturalnego? dlacego? Bo może peknać czy jak? jak to bedziesz leczyła w ciązy? 

Na razie mam od lekarza tabletki i pończochy uciskowe aż 3 stopnia czyli te najbardziej cisnące tak jest przeciwskazaniem bo może pęknąć i wtedy dostaje się krwotoku żylnego który ogólnie jest niebezpieczny a tym bardziej podczas porodu który sam z siebie jest wyczerpujący 

U mnie nadciśnienie było przeciwwskazaniem a u siostry nie w tym samym szpitalu.

No to nie miałyście łatwo dziewczyny. Teraz to tylko się cieszyć jak komuś nic nie dolega i nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego. Ja to CC w ostateczności bym chciała. 

żylak ale w którym miejscu ?

co do nadcisnienia to sie dziwie bo ja  miałam mega wysokie na koniec ciązy;( nawet w z takim trafiłam do szpitala ;/ a w efekcie i tak skończyło sie na porodzi enaturalnym

Mam ogromnego zylaka na łydce i pod udem mam już taka spuchnięta bardzo widoczna żyłę taka jakby bulwę i to by mogło podczas większego wysiłku pęknąć i dostałabym krwotoku 

O kurcze MamaLaury, ale te pończochy pomogą, czy powinno się to operacyjnie zrobić?

W jakiś stopniu pomogą w jakim się okaże dopiero nie ma szans żeby żylak zniknął całkowicie jedynie operacyjnie a że pro operację na ten moment się nie kwalifikuje muszę niestety poczekać 

no to nie ciekawie;( ja miałam hemoroidy ale to pewnie zupełnie co innego rodziłam naturalnie ale pekłam do samego odbytu;( no i krwotokiem też sie zakończyło 

Anisss ale teraz w porządku? Zagoiło Ci się to bez problemu? Czy musiałaś się jakoś leczyć ? 

Moje obie ciążę się różniły może smakami i zachciankami. W obu na początku mdłości senność zmęczenie , brak apetytu ale zachcianki zupełnie inne no i przechodzenie drugiej ciąży po 30 stce znosiłam nieco gorzej