Brzydki zapach z pralki i ubrań – co robić?

To racja, ale ręcznikom raczej nie powinno się nic stać

No może i tak, ale mimo wszystko boję się próbować :rofl: ręczniki i tak po praniu prasuję, więc chyba to wystarczy

1 polubienie

Noo to prasowanie wystarczy :slight_smile: Ja w tej temp wyprałabym mojemu facetowi rzeczy z garażu :rofl: :rofl:

1 polubienie

Oj to dopiero zmora :frowning: wszędzie smar. Mój na szczęście ma rzeczy z pracy które mu tam piorą i ni le wiem czym i w czym to piorą ale rzeczy naprawdę są czyste. Wszystkie oleje i smary schodzą

co pierzesz przeważnie w tylu stopniach ?

Nic zazwyczaj tylko puszczam samą pralkę na czyszczenie :rofl::rofl::rofl: jakoś nawet ręczników się boję włączyć żeby się nie skurczyły. Jak już to włączam na 70 stopni max

To pewnie też powoduje ten zapach w pralce

Noo całkiem możliwe, że tak

U mnie już tylko ocet pomaga :wink: kupuję też w action taki zapachowy i jest super. Samo czyszczenie pralki nie dawało rasy :confused:

Też go mam ocet o zapachu lawendy :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Nie słyszałam o takim occie :smile: musi pachnieć o wiele lepiej niż ten klasyczny :sweat_smile:

Laski , dałam kostkę od zmywarki do bębna , noo powiem ,efekt mnie zadziwił :astonished::astonished::astonished: uszczelki bez brudu po praniach, szybka od środka jak nowa błyszcząca , no w szoku jestem :grin::grin::grin: juz x2 tak robiłam czyszczenie bębna, dziękuję Wam , bo dzięki Wam się przełamałam na takie czyszczenie pralki :star_struck::star_struck:

1 polubienie

Nic tak nie cieszy, jak czysta pralka :rofl::sweat_smile:

Ja też chyba muszę powtórzyć taki zabieg :smiley: żeby pralka się odświeżyła :smiley:

Jest eukaliptusowy i lawendowy :grin: polecam bo naprawdę świetnie dają radę

Mój mąż kupił ostatnio te perfumy do pralki. Myślałam , że cocolino a to te biedronkowe Eden. I są naprawdę super, moje pranie pachnie , że z góry czuć na dole. Coś wow , polecam wam

@Magdallenka0897 takie pranie ubrań właśnie z garażu - mechanika powoduje taki nieprzyjemny zapach z pralki już podczas prania. Mój tata był całe życie mechanikiem i jak mama prała te rzeczy to normalnie taki odur był że nie szło w łazience być.
Widziałam te zapachowe octy w action, ogólnie sporo takich rzeczy tam jest innych ciekawych.
@MojeM1 ja osobiście nie lubię tych płynów zapachowych do prania, dla mnie to ubrania śmierdzą jak się wyciągnie z pralki i robi mi się nie dobrze od tego zapachu.

No właśnie, ostatnio jak prałam czarne rzeczy to znowu czułam taki dziwny zapach :sweat_smile: Mój też jest mechanikiem, więc chyba już wiem, czemu nie mogę się tego do końca pozbyć … :see_no_evil: Jak będę w Action, to zobaczę za tym octem, może pomoże.

1 polubienie

Ja myję bęben, uszczelki pasta do zębów i wrzucam pół cytryny, piorę na pusto i pomaga na jakiś czas :slightly_smiling_face:

Super sposób, też muszę kiedyś spróbować :wink: bo nie wiem czemu, ale za każdym razem jak piorę czarne to jest gorszy zapach