Też zauważyłam że na czarnych jest gorszy zapach. Jasne jakoś tak ładnie pachną. Zastanawiam się czasem czy to nie wina barwnika
Chyba od barwnika, zwłaszcza czarne spodnie niektóre tak śmierdzą , po kilku ,kilkunastu praniach dalej je tak samo czuć . Nie wiem czym to wgl zniwelować ![]()
A myślałam , że to tylko tak u mnie i już nie nie wiem co z tymi czarnymi ciuchami zrobić jak wszystko inne ładnie pachnie
@MamaSloneczka @Magdallenka0897 zgadzałam się akurat z jedną panią bo przechodziła koło mojego domu i zapytała co mam za płyn że tak pachnie
a koleżanka przywiozła mi z Anglii perfumy do płukania i faktycznie jak koce wypiore to pachnie w całym domu przez tydzień. I ta pani mi powiedziała żeby do płynu do płukania dolewać odrobinę octu i że podobno to coś daje. Spróbuję jutro bo akurat będę prała ciemne rzeczy. Napewno nie zaszkodzi a może pomoże
Ooo daj znać czy pomogło
a wyślesz zdjęcia jak wyglądają te płyny ?
Ale widzialam też w polskie z coccolino chyba nawet w Rossmanie są. Ciekawe czy też tak długo pachną
No też jestem ciekawa, muszę wypróbować
a tego poszukam , może będzie na allegro
Wiecie te rzeczy mama wrażenie że są coraz gorszej jakości i pewnie z gorszych materiałów i barwników dlatego to wszystko później jak się pierze to w reakcji z proszkiem może śmierdzieć.
To w sumie racja… ja mam wrażenie że też w czarnych bluzkach bardziej się pocę
Też to zauważyłam. W jasnych jakoś mniej a czasami z jednego sklepu obie bluzki
A to podobne jak z Lenora ? Tez sa takie kuleczki.
Te kuleczki dobrze sie rozpuszczają ? Nie lepia ubrań?
To ja mam czarną i białą taką samą, i tylko w Czarnej się poce… dziwne to jest
Ooo to nie zauważyłam tego przy kolorach , ja mam problem jak jest sztuczny materiał .
Aaaaaaaa, myślałam ze to takie granulki , a to plyn jest ![]()
![]()
![]()
No ciekawie to w ogole brzmi, perfumy do prania ![]()
Ciekawe czy ten ocet później jakoś czuć
Octu nie czuć. Bo ja czasem jak i ranią bardzo farbują. Plukam w wodzie z dodatkiem octu i go nie czuć a ubrania nie fabruja
Dokładnie tak , chyba ze ktoś wleje mnóstwo octu to czuć. Jednak ja wlewam zawsze i nigdy nie narzekam na to , że go czuć. A fajnie się w nim wszystko dopiera.
Ja do plukania raz na jakis czas dodaje tego octu z Action-lawendowego. Bardzo szybko wietrzeje.
Ogladalam tez kiedys jakas rolke i babeczka mowila, ze czarne pranie trzeba wyciagnac odrazu po wypraniu, nie zostawiac nawet na 5min bo pozniej pranie brzydko pachnie.
Do czarnych ubran zrezygnowalam tez calkowicie z plynu do plukania.
O to ciekawe. Bo ja działam odwrotnie jak mi ubrania nie pachną to wlewam więcej płynu do płukania ![]()
a może to błąd