Ja tak samo robię
no i z tym octem muszę spróbować
I zauważyłaś po tym że lepiej pachnie ?
Tak, ale zanim do tego doszlo to z dwa trzy prania bylo tak sobie. Ale zauwazylam ze pranie jest bardziej miekkie i nie ma tego specyficznego zapachu jak np pralam spodnie.
Przez to ocet stal sie tez moim ulubionym plynem do plukania przy recznikach
sa mieciutkie ![]()
Ja zawsze jak jestem w action to zapominam żeby kupić tam ocet
i przypomina mi się zawsze jak jestem w domu
Uzylam dwa dni temu płynu, dodatku do prania Satynol. Bardzo pięknie pachniało pranie po nim a przy tym zdezynfekowalo poduszki tarasowe. Godne polecenia
Ja raz na jakiś czas wstawiam pranie na sucho bez ubrań ze specjalnym środkiem do czyszczenia pralki, po tym zabiegu znika nieprzyjemny zapach ![]()
Byłam ostatnio w action i ten ocet znika z półek w mgnieniu oka, więc chyba dydi osób go używa.
Wyciągnij filtr na dole pralki, dokładnie go wyczysc i tak samo kasetkę na proszek i płyn. Potem kapsułka do zmywarki do pustego bębna i włącz program na 60 stopni ![]()
Przetwory…
Sezon na marynowanie wszystkiego. Ale fakt, troche wkurza, ze do odkamienienia czajnika muszę liczyc sie z tym, ze octu nie będzie. Co za czasy,![]()
![]()
Chyba też spróbuję tak zrobić !
Ooo nie słyszałam o tym. Myślę że jak zacznę prać tymi waszymi wszystkimi sposobami to na bank będzie czysta hahahha
Ja cytrynę wrzucam do zmywarki
no takie porady to już chyba będzie dobrze ![]()
Jedyne co mi przychodzi do głowy to porządne wyczyszczenie pralki.
Ja kupuję takie specjalne płyny do czyszczenia bębna.
Najpierw zaczynam od manualnego umycia pralki oraz szufladek za pomocą gąbki i octu.
Potem odkręcam filtr i dokładnie myje go szczoteczką do zębów.
Na końcu wlewam specjalny płyn do pralki i włączam program “czyszczenie bębna”.
Pamiętaj, żeby po każdym praniu zostawiać drzwi od pralki otwarte - to ma duży wpływ na zapach ![]()
Tak jest, bardzo ważne jest czyszczenie samej pralki, wszelkich zakamarków i widocznych uszczelek.
Ten ocet z Action to chyba do przetworów nie za bardzo? Z tego co wiem, to jest tam ocet o zapachu lawendy
Aa to moje niedopatrzenie, mówiłam o spożywczym
Może zmieniałaś ostatnio detergenty do prania? Ja w pierwszej kolejności wyczyściłabym gumę która jest w środku przy bębnie a jeśli to nie pomoże to odkręciłabym filtr na dole i wyczyściła. Kiedyś miałam podobny problem i filtr na dole bym cały zapchany…
Ja zawsze jak jestem w action to zapominam o nim…
Ja zawsze biorę na zapas i ten ocet i odplamiacze z the pink stuff
Ja nie wiem gdzie mam sobie to zapisać, żeby o tym nie zapomnieć ![]()