Bujaczek babybjorn

Nawet nie tylko chyba o rzeczy dla dzieci chodzi. Ogólnie dobrze rozpromowane rzeczy działają na ludzi.

To też fakt. Nie bez powodu influencerow tak bardzo w tych czasach się pojawiło

Hizero mam i akurat mi się sprawdza. Nie latam z wiadrem z mopem a podłogę mam ogarnięta sama wodą bez chemii. Przy dzieci i zwierzętach gdzie lubią z podłogi coś zjeść czy lizać to jednak ma znaczenie że tej chemia się nie używa.

Mi się bardzo podoba ten Bujak ale no cena trochę przy drogą

1 polubienie

Od którego miesiaca życia nosiłaś dziecko w huście ?

1 polubienie

Zaczęłam motać po trzecim tygodniu, mialam chustę elastyczna długą, pierwszy raz byl baaardzo trudny, mąż pomagał gdy ja trzymałam córeczkę

1 polubienie

A używacie może nosidełek?

1 polubienie

Nosidełek używam jak gdzieś jedziemy zazwyczaj.

My mamy nosidełko, ale z pierwszym synem użyliśmy ze 3 razy. Przy drugim zamierzam więcej korzystać. Też chciałam sobie kupić chustę elastyczną, bo przy pierwszym dziecku się bałam używać xd

Ja uzywalam przy corce nosidla (zostawilam je dla kolejnego) :slight_smile: Mam lennyLamb i jest od 4mc bylo idealne na spacery z psem (zeby nie znosic wozka-mieszkalismy na 3p.bez windy), na plaze czy szybkie zakupy w sklepie. Nosilismy mloda do ok.1.5roku pozniej wybrala bieganie :slight_smile:

polecacie nosidełka, przez jak dług czas można je używać?

Ja mam Kavka Handy, dobieraliśmy nawet z doradcą, bo czytałam w necie że tak trzeba. A wyszło ciekawie, bo Pani powiedziała że mam wziąć to które mi wygodnie, i wgl nie patrzyła na to jak dziecko się układa.
Ciągiem to 2 h

1 polubienie

zastanawiam się nad tym babybjorna.

1 polubienie

Ja właśnie chciałam sobie kupić chustę , bo przy dwojga małych dzieciakach to dwie wolne ręce i było by mi wygodnie nosić synka i nawet wyjść z nim na spacer . Tylko myślę czy będę umiała go zamotać :see_no_evil:

Będziesz umiała! :hugs: Z mężem patrzyliśmy tutoriale na yt. Na kangurka mi sie najlepiej motało, a później juz elastyczna była trudna do motania, córeczka zaczynala sie przekręcać i samoistnie chciała wychodzić. Zapisałam się do doradcy chustonoszenia, pojechaliśmy tam, przedstawiła różne warianty chust, a ze moja byla juz stabilna, to wybralam kółkową.

Ja właśnie chciałam kupić sobie tą elastyczną :blush: a którą najlepiej polecasz? Elastyczną czy tą sztywniejszą?

Doradzca mowil, ze elastyczna świetnie sprawdza sie do 3miesiaca. I to szczera prawda. Jak moja osiągnęła cztery miesiące, zaczynala die odginac i trudniej było juz ją zamotać. Mialam pół na pół bambus i bawełnaz Little Frog

3 polubienia

To prawda chusta elastyczna fajna do 3 miesiąca i trzeba mieć na uwadze by dobrze dobrać sobie rozmiar chusty. Znajomi używali chętnie bo ich dziewczyny bardzo nie lubimy w wózku jeździć. Moja miała ok 3 i dostaliśmy od znajomej chustę pol bawełna i len chyba ale okazało się że po pierwsze na nas za mała po drugie nasza córka jest już za duża. Ale wiązanie samo w sobie jakoś trudne nie było :wink:

Powiem ci, że to tylko tak strasznie wygląda :sweat_smile: ja córkę też wkładałam do chusty elastycznej, u nas to też pięknie zadziałało na dysplazję bioderek. Córka musiała być szerokopieluchowana, w chuście nóżki i tak były szeroko, więc dodatkowo na ten czas nie musieliśmy jej ubierać ten pieluszki.

Ja właśnie chciałam kupić ze względu że przy dwóch maluchach ciężko czasem coś zrobić a tak i wygoda na spacerach i maluszek przy mamie :heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts: a ja uwielbiam przytulać maluszki takie :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: