Chłopczyk czy dziewczynka?

W którym tygodniu ciąży można określić płeć dziecka? W jakim tygodniu robi się USG w ciąży? Czy ochota na słodycze w ciąży oznacza dziewczynkę? Poznaj listę przesądów odnośnie płci dziecka. Sprawdź, kiedy wiadomo czy urodzisz chłopca czy dziewczynkę. 

To jest jedna wielka niewiadoma :slight_smile: mojej cioci miał się urodzić chłopiec lekarz był na 100 % przekonany a tu bach wyszła dziewczynka :slight_smile:

hmm, ja już sama nie wiem, może w 16tc, jak lekarz sprawdzał płeć, nie dałabym 100% pewności, że to córka czy syn, ale później było widać jak na dłoni, przy obojgu moich dzieci, więc aż się dziwie, że lekarze mają problem z rozpoznaniem, w czasach super USG

U mnie doktor wypatrzył synka w 16 tyg. ciąży, póżniej na usg połówkowym potwierdził płeć dziecka. O córeczce też dowiedziałam się na usg połówkowym. Sprawdziło się. Myślę, że w obecnych czasach, gdzie mamy superaśne sprzęty do wykonywania usg lekarze bardzo rzadko mogą się pomylić co do płci dziecka. No chyba, że dziecko tak się ułoży, że nie chce ujawnić kim jest :wink:

A ochotę na słodycze miałam mega wielką i w ciąży z synkiem i w ciąży z córcią :wink:

ja też miałam ochotę na słodycze w obu ciążach, ale w drugiej stwierdzono cukrzycę ciążową i byłam na diecie :confused:

u nas juz w 13 tc, przypuszczał, że moze być dziewczynka, bo coś wisialo ale do doły wiec to mogła byc łechtaczka. Na połówkowym się potwierdziło

choc absolutnie wszyscy wyrokowali chłopca bo ało przytyłam i nie zbrzydłam…, wiec to chyba nie jest reguła

ja wyglądałam na chlopaka a dziewczynke urodziłam,taaaka śliczniutka że szok!!!

A co do nudności - to równie intensywne miałam w ciąży z córką jak i w ciąży z synkiem.

Moja ciocia miała mieć chłopca na USG lekarz mówił na pewno chłopiec była u innego też mówili na pewno chłopiec a tu niespodzianka zamiast Wiktora urodziła się Wiktoria :slight_smile: W większości przypadkach USG się sprawdza ale nieraz tak dziecko się obróci że ze dopiero przy porodzie okazuję się czy to chłopiec czy dziewczynka

martita246 zgadzam sie z tobą. Czasem sa takie przypadki. Wkońcu to usg to czasem jest mało wyraźne.

na poczatku ciazy czulam ze to bedzie chlopiec… w 6 miesiacu okazalo sie ze dziewczynka :slight_smile:

u mnie dr powiedział ze bedzie chłopiec już na USG w 13tc

A ja nie miałam przeczucia do do płci dziecka.

Ja zauważyłam, że będąc w ciąży z córką włoski na nogach rosły mi wolniej.

mi po porodzie na jakiś czas sie przeżadziły. Teraz jednak wróciły juz do normalności.

moje i męża przeczucia co do płci się nie sprawdziły, myśleliśmy że będzie córeczka, ale lekarz oznajmił nam że będzie chłopczyk i tak jest przy każdej wizycie, przyszli dziadkowie i babcie też wcześniej przewidywali nam synka, no ale zobaczymy jak będzie ostatecznie może nas jeszcze maleństwo zaskoczy :wink:

Mój mąż z początku był przekonany ze bedzie chłopiec. Gdy usłyszał że bedzie dziewczynka to go zatkało.Widziałam że doznał niezłego szoku. Jednak stwierdził że nie został niemilo zaskoczony.

my chcielismy chlopca a teraz mamy piekna coreczkę :slight_smile: