Chłopczyk czy dziewczynka?

u mnie właśnie usg nie dało pewności co do płci bo do samego końca było mówione że będzie chłopiec a okazało się że była dziewczynka

natalia no to niezłą miałaś niespodzianke :slight_smile:

Z synkiem dużo przytyłam i miałam straszne mdłości … za to cerę i włosy miałam super :slight_smile: od początku ginekolog mowil że będzie chłopiec

Wszystko możliwe lecz nie powiedziane. Ja cere miałam ok a nawet lepiej wyglądałam niż przed ciążą a urodziłam córke.

Wiem że nie ma reguły a tak szczerze to chyba wolałabym drugiego chłopca :slight_smile:

a u mnie była dziewczynka choć wszyscy opstawiali chłopca

U mnie znajomi na poczatku mi też mówili ze będzie chłopczyk a po pewnym czasie stwierdzili że dziewczynka.

u mnie za kazdym razem obstawiali chlopczyka a mam dwie ksiezniczki

A to ciekawe. Raz się pomylić rozumiem ale aż dwa.

To prawda troszke to dziwne. Ciaża po ciąży błednie stwierdzona płeć. Najważniejsze jednak że dziecko jest zdrowe.

lepiej zachować dystans do porodu

obstawiali tzn rodzina i znajomi ale lekarz w 19 tygodniu na 4d juz prawidlowo stwierdzal

Ja mam kilka znajomych co pokoik dzeiciecy całkowicie urządzali pod płeć dziecka. Moja koleżanka zrobiła różowy pokoik dla dziecka i wszystkie dla dziecka rzeczy również były różowe. Tuż przed porodem jednak jednak opanował ją lęk jakby lekarz sie pomylił przy określenia płci dziecka. Zaczeła sie zastanawiac jak by miała chłopca to co będzie go ubierać w różowe ciuszki? Na szczeście urodziła śliczną córeczke.

ja do puki nie urodziła się niunia to miałam ubranka na chłopca i na dziewczynke. Później jak się urodziła to wszyscy różowe zaczeli kupować

Ja z początku rownież mialam uniwersalne ubranka a z czasem w większości nabrały kolor różowy.

JA również miałam uniwersalne ubranka z początku mimo tego że byłam nastawiona na dziewczynkę i nie dopuszczałam do siebie myśli że mogę urodzić chłopca.

elzbieta jak nie dopuszczałaś do siebie myśli o chłopcu? A jak by był to co ?Nie chcialabyś go ? Ja sobie czegoś takiego nie wyobrazam,

niewolno sie nastawiąc to zle wpływa na psychike moja bratowa w drugiej ciąży nastawiła sie na dziewczynke a jest drugi chłopak bardzo to przezywała

w moim przypadku pani doktor od razu powiedziala ze urodzi sie dziewczynka miala dobre oko bo po mnie bylo widac ze bedzie chlopak kwasne cytryny jadlam tonami o tak urodzila sie cora

ja bardzo chcialam miec synka - przez cala ciaze mowilam ze w brzuszku siedzi “maly Kubuś” ale urodzilam sliczna Wiktorię i kocham ja najbardziej na swiecie, szczerze mowica kiedy na usg dowiedzialma sie ze corka bylam nieco zawiedziona ale obiecalam sobie ze drugi bedzie syneeeek :slight_smile: