Chore dziecko jak postępowac

Madzia a podajecie devikap na łyżeczce czy do mleka?

MamaRóży ja tez mam witaminę d w tych kapsułkach twist off dla mnie super sprawa;P

Madzia też jestem ciekawa jak podajesz taka w kropelkach?

Tyle ze mi się kilka razy wyslizgłado buzi więc mam obawy i czy ta w sprayu nie bezpieczniejsza;)

my niedawno prześliśmy z pompki na kropelki, jeśli chodzi o d3.

A jakie kieliscie w pompce? Lepiej się aplikowało?

AgataAR a co to za kropelki? 

my kropelki dajemy tak ,ze albo wkropię mu do buzi, albo na łyżeczce. Ja osobiście wolę twist -off lecz to jest suplement, więc nie do końca w nim dawka może być taka jak piszą. Ktoś kiedyś badał zawartość wit D w różnych suplementach i niekoniecznie była taka jak na opakowaniu. Jak mi syn nie chce otworzyć buzi lub marudny to daje twist-off a jak wiem ,że dziś z nim się da współpracować to witamina D w kropelkach idzie w ruch 

Ja też podaję w kroplach mamy takie łyżeczki malutkie po kulach milki i świetne są do tych kropelek;)

Ale się zastanawiam czy do mleka można dodać 

Anita jasne , że można ale nie masz pewności czy dziecko dostanie całą dawkę. ZObacz może witamina zostać na butelce, może dziecko nie wypić wszystkiego

W kroplekach to jeszzcze ina niż w tym sprayu tak?

No moze masz racje ;)

mamarózy tak..ja w kroplach stosuje vigantol to witamina d w postaci leku ,ale bez recepty. Devikamp jest na receptę i to też lek

W sumie dobry pomysl aby czasem podac raz tak raz tak my mamy zalecona tą na recepre devikap ale jak maly czasami nie chce buzi otworzyć to poprostu kropie mu na cumel i prosto do buzi

Ja wkrapiam devikap w kropelkach prosto do buzi. Synek się już przyzwyczaił zawsze mu śpiewam piosenkę: Witaminki witaminki dla chłopczyka i dziewczynki i już sam otwiera buzię żeby mu to wkropić. W szpitalu widziałam że podawali dzieciom tak samo prosto do buzi :) 

Ten devikap taki średni w smaku bo widzę jak mały się krzywi i w ogóle ma specyficzny zapach. Gdzieś czytałam że niektórzy podają go na łyżeczce wymieszany z mlekiem właśnie. 

Mazia właśnie lepiej jednak stosować ten lek niż suplement... muszę go dopisać do listy zakupów w aptece;P

Ja podaje tylko D-vitum ale nie ma z tym problemu bo jest w aerozolu więc wystarczy szybki psik do buzi i po wszystkim :) 

Czyli dowiaduje się ze dawałam nuie za super witaminki teraz u Pana Tabletki wyczytałam ze najlepszym wyborem z LEKÓW nie suplemnetów dostępnych bez recepty jest albo

VIGANTOL 1 kropla 500 jm Ta dawka sprawia kłopot tylko u niemowlaków – ponieważ dla dzieci od urodzenia do 1 roku życia – zaleca się 400-600j.m/dobę.

IBUVIT D3 w kapsułkach i kroplach

Czyli wychodzi na to,.że ja też. .

AgataAr, MamaRóży ja na samym początku dawałam ibuvit a potem dała mi w aptece d-vitum... czyli później też słabo:D

no właśnie problemem jest to, że leki z witaminą D mają tylko w kroplach i dawka 500 jednostek, a teoretycznie można  600 jednostek dlatego ja czasem daję też suplement ,który ma 600 j