Hej Mamusie,
Podobno “trochę”
chrapię w nocy i zastanawiam się, co z tym zrobic. W ciągu dnia nie czuję się jakoś bardzo zmęczona, ale czasem budzę się z suchym gardłem.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na chrapanie na juz? Może poduszki, pozycje do spania albo jakieś domowe triki?
Podzielcie się doświadczeniem, bo sama nie wiem, od czego zacząć a niestety mąż narzeka.
U mnie pomaga chłodne pomieszczenie, takie max 21 ![]()
Jak mój mąż chrapie karze mu się przekręcić na bok i jest cisza ![]()
Przewietrzone i nawilżone powietrze w pokoju powinno już przynieść efekty.
Widziałam też, że stosuje się kinesiotaping na chramanie, może warto spróbować ?
Na mojego taka metoda działa na całe 30 sekund, zazdroszczę😂
Nawilżacz powietrza, można też konsultować z lekarzem bo chrapanie nie jest zdrowe
A od zawsze chrapalas czy teraz tylko? Ja chrapie jak mam zatoki zatkane. Oczyszczacz powietrza dużo pomaga
Kup mu zatyczki
nie będzie słyszał i po problemie
A na serio to jeśli dopiero teraz ci się za zelo to trzebaby pomyśleć jaki jest powód czy właśnie zmęczenie czy jakieś zdrowotne rzeczy
Też jak mąż chrapie to tylko spiąć na plecach. Na boki już nie ma tego problemu
A sprawdzałaś migdaly ? Moj synek tez chrapie przez to ze ma migdaly do wyciecia moze u ciebie tez jest taki problem
Mój chłopak ma tak samo
Myślę , że to też dużo daje zmęczenie
Też chrapie w ciąży a wcześniej nie było tego problemu, po konsultacji z lekarzem okazało się, że to bardzo częsty problem ciężarnych. W ciąży często ma się przytkany nos i ciężko się oddycha. Ja zawsze rano mam przytkany nos po nocy. Podobno po ciąży przechodzi jak wszystko się ustabilizuje. Moja mama też mi opowiadała, że jak była w ciąży i leżała w szpitalu to nie dała innym spać ![]()
Dobrze, że potem to mija
ja chrapię w ciązy i bez ciąży… heh a to za sprawą krzywej przegrody, ale wiecie co… zauważyłam tendencję odwrotną, w ciąży mniej chrapałam…
Ktoś z moich znajomych pamiętał jak opowiadał że korzysta z plastrów na chrapanie i dają radę ![]()
Hahah no w ciąży niestety nos przytyka normalne, mi to cały czas przytyka nawet po ciąży i przed bo mam problem z zatokami.
Masz suche powietrze w sypialni? W ciąży też zdarzało mi się chrapać, po ciąży już tego nie robię, chyba, że jestem bardzo zmęczona wtedy sporadycznie się zdarzy ![]()
Ja tak samo. Na plecach mąż chrapie, ale na boku już mniej. Tak damo chrapie jak wypije piwo/drinka ![]()
Pewnie mi plastry nie pomogą jeśli chrapanie jest spowodowane krzywa przegroda…