Dziewczyny, cczy w ciąży jadlyscie, jecie zimne lody?
Ja przeczytałam, ze jedzenie ich nie jest wskazane. W Trzecim miesiącu ciąży miałam wielką na nie ochote, ale się powstrzymałam, nie chcąc narażać maleństwa. Jak to mówią, to co zakazane najlepiej smakuje.
Teraz znów powraca ta chęć zjedzenia ich. I Wciąż ze sobą walczę. :) a raczej z zachciankami
O matko co za bzdura, ja też jadłam i nic się nie stało. Moja siostra to jadła całą ciążę poprosty ciagle i nic sie jej ani dziecku nie stało oprócz tego że jej dziecko do 8lat nie jadło lodów bo poprostu ich nie lubiło
DzastaMama jest takie ryzyko jak sama zrobisz sobie takie lody z surowych jaj albo dodasz mleko niepasteryzowane. Kupne lody to nie wiem czy mają nawet jaja w składzie,a nawet gdyby to nie są surowe lecz proszek. Także jeśli są zakupione to nie masz ryzyka . Mleko też będzie w nich pasteryzowane
To ja nawet nie wiedziałam, że nie można i jadłam :D za to ciężko mi było zwłaszcza w zimę nie jeść oscypków, wtedy często były do kupienia takie ciepłe z grilla... a teraz jak mogę to nawet o nich nie myśle ;D
Moim zdaniem przesada... Salmonella mozna sie zarazic naeet od innego czlowieka, nie myjac dokladnie owocow i warzyw a nawet jedzac mesa jak np nie poddamy odpowoedniej obrobce termicznej..
Ja tam jadlam lody. Jak ktos jest nad to wrazliwy to moze. Jesc lody weganskie
Nigdy się nie spotkałam, że nie można :) ja jadłam w ciąży ale latem. Nie miałam takiej ochoty jak niektóre kobiety w ciąży mają, że mogłyby dziennie lody jeść, to nie. Ale latem kilka razy się wybraliśmy przy pięknej pogodzie :)
Ja jadłam lody i to o wiele więcej niż normalnie. Tak fanką nie jestem, chyba że na spacerze jak upał. W ciąży za to, szczególnie w pierwszym trymestrze, a była to zima jadłam z pudełka na kanapie w domu. W ciągu dnia nic nie jadłam, wszystko śmierdziało. Potem jadłam tylko ziemniaki pieczone i lody.
Lody można jeść, tylko wiadomo puste kalorie i ryzyko salmonelli. Dlatego trzeba uważać, nie jeść takich potencjalnie rozmrożonych, czy z niepewnego źródła. Najbezpieczniejsze są sorbety, bo mało kalorii i nie ma mleka, wiec i ryzyko z patogenem mniejsze. Jednak jak mamy ochotę to zjedzmy sobie.
Kobieto, kup sobie te lody i zjedz i tyle ;) Owszem, nie powinno się jeść surowych jaj, ryb i mięsa, albo serów z niepasteryzowanego mleka, ze względu na ryzyko zakażenia pasożytami, ale w lodach, zwłaszcza tych ze sklepu, które są robione przemysłowo, raczej tego nie uświadczysz :)
Teraz sobie z ciekawości sprawdziłam w internecie i rzeczywiście są takie informacje, ale w internecie jest wiele rzeczy napisane. Wychodzi na to, że majonezu też na przykład jeść nie można, bo jest na surowych jajkach, ale tylko taki, który zrobisz sama w domu. Majonez ze sklepu jest bezpieczny :)
Karcie jak ma się na coś ochotę to po co sobie odmawiać. Przecież nie je się ich nie wiadomo ile na raz i nie codziennie. Wystarczy że tak powiem chętke zaspokoić. A od tego nic się nie stanie
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.