Ciąża mnoga

ciezko chyba jest z ciaza mnoga

plus dwójka na raz :slight_smile:

fajnie sie patrzy na bliźniaki ale jak rozróżnić :slight_smile:

podziwiam takie mamy ja bym się strasznie bała jak bym się dowiedziała że ciąża jest mnoga

Nie byłam, a chciałam :slight_smile:

Ja nie byłam,a lechciałam :slight_smile: Teraz z kolei z biegiem czasu, kiedy wiem juz dużo wiecej o ciązach mnogich i o problemach z nimi związanych chyba juz bym nie chciała, ale kiedyś marzyłam o tym, zeby urodzić bliźniaki :slight_smile:

Kiedyś marzyłam o bliźniakach, teraz z biegiem czasu trochę mnie to przeraża, a szczególnie poród, problemy z karmieniem i podwójny płacz :slight_smile: z pewnością potrzebowałabym pomocy

Bliźniaki to piękna sprawa !

podziwiam kobiety ale tez współczuję bo to duże zagrozenie dla nich

Ja bym.chciała ale się nie udało

moja kolezanka ma blizniaki i jakos wczuła sie w to swietnie sobie radzi podziwiam ja

kiedys tez chcialam ale teraz juz wiem ze ciaza wtedy jest truniejsza do przejscia i potem tez ciezko podolac z opieka, wiadomo ze wszystko sie da, ale wole jedno dziecko

Jak mąż pomagam to i nawet z trójką nie jest ciężko

Ciąża mnoga jest uwarunkowana genetycznie i nie mamy na to wpływu

podziwiam mamusie bliźniaków ja bym nie dała rady chyba

Nie zawsze jest tak, że tylko genetycznie. Znam ludzi gdzie nigdy nie było bliźniaków a oni mieli

z kolei u nas w obu rodzinach sa blizniaki, a my mamy coreczke

blizniaki sa fajne ale sama bym nie chciala miec

Wczoraj stałam na przystanku autobusowym i były dwie mamy i obie miały bliźniaków :slight_smile: tak z boku jak się patrzy to super sprawa, jest to słodkie, ale też zapewne trudne,przy dwójce

no u nas sie nie wiem no nie wypada tak mowic ale sie udalo mamy 2 corki tzw. jedna jeszcze jest w brzuchu