Kiedy można zajść w drugą ciąży? Jak się do niej przygotować? Czy można karmić piersią będąc w ciąży? Sprawdź, jak wygląda opieka nad starszym dzieckiem, gdy jesteś w ciąży. Jak przygotować się na drugą ciążę. Sprawdź, dlaczego warto kupić specjalny wózek dla rodzeństwa.
Iza, trzymam za Ciebie kciuki!! Dasz radę :* no i dotychczas super sobie radzisz :D- Magda
Dzięki Madziu, już nastroje są o wiele lepsze
Jednak taki przymus organizacji jest motorem do zmian
No niestety trzeba sobie radzic i nie poddawac sie a wszystko sie bedzie dobrze ukladac
To jest faktycznie nie lada wyzwanie ale jak już taka sytuacja nastąpiła to się człowiek mobilizuje i staje na wysokości zadania.
Początki może i będą trudne, pomoc i wsparcie bliskich będzie niezbędne ale na pewno sobie poradzisz!
Wsparcie jest super tylko na dłuższą metę jak się teściowa wtrąca to też nie jest dobrze. Myślę, że miesiąc po porodzie będzie najgorszy. Potem popłynę
ja to wysiadałam już pod koniec, na nic sily nie miałam…
teraz jak sobie mysle ze miałabym miec drugie dziecko i przy obecnej sytuacji- męża nie ma wiecznie bo jeździ tirem i ja z dwójką- ciężko… chyba bym sie załamała… moj mały tez nie chodzi- ma 6msc… wyobrażam sobie jak ci ciężko, ja też jestem młodą mamą, czasem mam chwile zwątpienia, ale jakoś się daje radę- w koncu trzeba się trzymać w pionie dla dzieciaków i nogdy się nie poddawać. Dobrze jest miec na kogo liczyc.! 3 mam kciuki za ciebie!
między mną a siostrą jest 14 miesiecy różnicy
u nas całe 4 lata
miedzy mojej kuzynki jednym synkiem a drugim jest niewielka różnica chyba jak sie nie mylę 11 miesiecy
i kuzynka do 6 miesiaca nie wiedziala ze jest w ciazy z drugim dzieckiem ale naszczescie wszystko skonczylo sie dobrze z pierwszym musiala lezec a z drugim jak reka odjal wiec nie ma dwoch takich samych ciaz wszystkim steruje natura
Pomioedzy kuzynami mojego męża jest 10 czy 11 miesięcy różnicy.
fajnie casami bywa tak ze pomiedzy dziecmi nie ma wielkiej roznicy i niektorzy sa z tego samego roku co brat czy siostra
pomiedzy mna a moim bratem jest roznica 9 lat
Trzymam kciuki. Ja we wrześniu będę miała w domu noworodka i zbuntowanego dwulatka. Plus jeszcze dwoje starszaków (5 i 8), na szczęście bardzo samodzielnych.
klamerka123 fajnie jak dzieci sa spokojne i gdy dorastają to sie zgadzają. Jednak coś takiego to sie rzadko zdarza i co w takim przypadku- jak zawsze ma najgorzej kobieta bo musi z wszystkim sobie dac rade.
ja mam 1,5 roczna córeczkę Wiki i 2 miesięczna Martynkę, nie jest łatwo, momentami wydaje się że nie dam rady ale z czasem myśle że będzie lepiej, myślę że najgorsze już za mną kiedy trzykrotnie musiałam leżeć w szpitalu pod koniec drugiej ciąży i rozstać się na ten czas z roczną Wiki. W takiej sytuacji kiedy jest rok różnicy między dziećmi myśle że najtrudniejszy jest pierwszy rok a potem już z górki:) Tak więc życzę powodzenia mamom które mają dwójkę małych szkrabków
szuszanik87 na pewno z każdym dniem będzie coraz lepiej. Pierwsza córka jest coraz starsza i coraz mądrzejsza. Na pewno coraz dłużej potrafi zająć sie sobą tak wiec w twoim życiu są momenty gdy chwilowo lecz na pewno ta chwla nie jest długa możesz odpocząć to tak w cudzysłowiu od starszej córeczki. Jest to też czas gdy dziecko naśladuje dorosłych i gdy ty zajmujesz sie młodszym dzieckiem to córka może to sammo robic z lalkami.