Na pewno nie jest to łatwe, ale mamy bliźniaków również sobie muszą dawać radę. Wszystko to kwestia organizacji.
Dla organizmu to duzy wysilek, same dwie ciaze a juz jak trzeba do malenstwa wstawac w nicy to podwojnie…
no ja postanowiłam poczekać troszke, ale moja mam miała mnie i siostre rok po roku i dała sobie rade
Na pewno jest z poczatku o wiele trudniej gdy ciąża jest rok po roku. NIe jest łatwo z dwoma maluchami. Gdy dzieci są większe jest o wiele łatwiej.
ja miałam ciążę rok po roku i nie narzekam, czasem było ciężko ale dało się wytrzymać i nie żałuję ani trochę
Jak to sie mówi kobieta mimo pozorów jest silną osobą . Wiele może znieść.
Najważniejsze do dobre nastawienie. Chociaż ja chyba już nie zdecyduję się na drugie dziecko. Nie po tym co przeszliśmy po narodzinach pierwszego. wczesniakicodalej.bogspot.com
Ja pomimo wielu przejść przy pierwszym porodzie nie byłabym w stanie odmówić rodzeństwa mojej córce
poza tym ten przedwczesny poród bardzo mnie umocnił…i pragnę drugiego dziecka.
najgorsze sa pierwsze dwa lata
narazie mam jedno dziecko i nastepnego odrazu nie szykuje
ja raczej bym się nie zdecydowała.
ja bym chcialam ale to wyzwanie ogromne
ciężko by było jednak gdyby tak wyszło to dałabym radę
Mysle, ze to fajne ale nie dalabym rady raczej,
NIektóre kobiety nie planują ciąży rok po roku a życie układa się inaczej i mają-nawet gdy pierwsze dziecko jest z poczatku roku drugie jest z końca.
ciężko na pewno jest ale wszystko do przeżycia
ja dlatego sie zabezpieczam zeby tak szybko nie było drugiego
nie planują ciąży ale trzeba mieć świadomość
mi na początku dni tak powoli mijały
jak masz gorszy dzień i dzieciaki dają popalić dobrym rozwiązaniem jest wydrukowanie zdj. trojaczków np. i przyklejenie na lodówkę
cieszmy się tym co mamy
inni mogą mieć gorzej