U mnie będzie prawie 5 lat różnicy a się obawiam jak dam radę a co dopiero rok po roku
ale ja mam młodsze siostry rok po roku i mama świetnie dawała sobie rade z trójka
Ja na pewno nie dała bym rady
ja wolę żeby były ze 3 albo 4 lata różnicy między dziećmi
e jak by trzeba było dziewczyny to by się rde dało
nie było by wyjścia ![]()
bardzo bym chciała by różnica wieku między moimi dziećmi wyniosła około 3 lat, a czy to się uda to czas pokaże
no tak do 3 lat to dobry wiek moze i ja kiedys sie zdecyduje na drugie
mozna sobie wiele planowac a zycie i tak pisze swoje scenariusze
dokladnie, niestety niczego nie jestesmy w stanie przewidziec. czasem nasze plany moga stac sie jedynie marzeniami coz czasem rodza sie dzieci rok po roku czasem po kilkunastu laach przerwy
najlepiej jak dziecko jest rok po roku wtedy potrafi się wszystkim dzielić, takie dzieci uczą się jedno od drugiego bardzo szybko. ale jednak ciężko jest rok po roku mieć dziecko…
moja jest na razie sama i umie się dzielić z innymi dziećmi wydaje mi się że to nie ma zbyt dużego znaczenia
Moje dziecko jes obecnie jedynaczką ale jak idziemy do jakiejś grupki dzieci to nie ma problemu aby się dzieliła np zabawkami czy gdy jemy to z nami sie dzieli jedzeniem.
zależy też dużo od wychowania… Choć fajnie jak są dzieci rok po roku zawsze temu starszemu jest raźniej
u nas też sie dzieli wszystkim. ale weź wytrzymać np z 6 dzieci rok po roku
u nas sa takie przypaki ze kobieta ma np 3 dzieci rok po roku i kilka starszych tyle ze pewnie te starsze zajmuja sie mlodszymi
taka roznica wieku ma swoje plusy i minusy i na pewno rodzicom na samym poczatku jest bardzo ciezko
też sie zastanawiam jak dałabym sobie rade z bliźniakami. ale będę miała jedno choć na poczatku miałby być dwa tylko jedno się wchłonęło. Moja mama rodziła rok po roku i świetnie sobie dała rade w wychowaniu nas
dwoje rok po oku to nic moja kolezanka urodzila kilka miesiecy przedemna a juz jest w ciazy blizniaczej
i nawet nie bylo roku przerwy z tego ze nie karmila piersia szybko dostala okresu
zdarza sie jedno po drugim:) niektóre pary są bardziej płodne;)
jedno po drugim a tutaj jedno i kolejne dwa będą będzie miała ciężko ale na pewno sobie poradzi …