Ciąża / termin / płeć

Czy są tutaj marcowe mamy?
Na kiedy macie dokładnie termin? Dziewczynka czy chłopiec? :white_heart:
I czy wszystko już gotowe? :sunglasses:
Czy jeszcze coś zostało do ogarnięcia?

1 polubienie

Ja mam termin na początek marca, wczoraj w końcu spakowałam się do szpitala, bo już teoretycznie ciąża donoszona i trochę spanikowałam, że to już lada moment. Ale nadal pracuję i tylko się stresuję, że nie zdążę wszystkiego pozamykać i jeszcze z porodówki będę musiała wysyłać maile :woozy_face:
A Ty @Martyna7676 też masz termin na marzec?

Termin mamy na pierwsze dni kwietnia, będzie chłopiec wyprawka na 98 % gotowa :d teraz zbieram się aby się spakować hah

Ja 19 marca, gotowa już w 100%
Aby pozostało czekać :slight_smile:

Co prawda jesteśmy kwietniowe, a płeć to trzecia dziewczynka. Mamy już prawie wszystko gotowe. Nawet torby do szpitala prawie skapowane. Zostało parę drobiazgów dokupić i można domknąć wyprawkę dla maluszka jak i dla mamy. Co prawda zostały nam same takie chemiczne rzeczy ale już na finiszu :grin:

Ooo super :slight_smile: to jeszcze troszkę alecpezeleci, my też czekamy już :slight_smile:

My termin sierpniowy, koniec 16 tygodnia i płci nie znamy jeszcze :pleading_face::joy:

Termin mam na początek kwietnia, ale coś czuję że będzie marcowa dziewczynka
Jeszcze nie mamy wszystkiego, ale to co najważniejsze już jest przygotowane
Jeszcze generalne sprzątanie by się przydało :sweat_smile:

1 polubienie

Wczoraj miałam gorszy dzień — i psychicznie, i fizycznie czułam się jakoś słabo. Dodatkowo dobiła mnie myśl, że poród będzie latem, a temperatury mogą być naprawdę wysokie… Dlatego dom powinien być gotowy dużo szybciej, niż wcześniej zakładałam. A później już tylko delikatne zakupki. :heart:

Poród latem ma też swoje plusy! Nie musisz kupować kombinezonu z wełny merino za ponad 300 zł dla malucha (to tak pół żartem pół serio :sweat_smile:)
Jak idzie przygotowanie wyprawki ?🩷

W sumie to jeszcze nic nie mamy :sweat_smile: Myślę że po 2 prenatalnych zaczniemy szykować :sweat_smile: