Czy są tutaj marcowe mamy?
Na kiedy macie dokładnie termin? Dziewczynka czy chłopiec? ![]()
I czy wszystko już gotowe? ![]()
Czy jeszcze coś zostało do ogarnięcia?
Ja mam termin na początek marca, wczoraj w końcu spakowałam się do szpitala, bo już teoretycznie ciąża donoszona i trochę spanikowałam, że to już lada moment. Ale nadal pracuję i tylko się stresuję, że nie zdążę wszystkiego pozamykać i jeszcze z porodówki będę musiała wysyłać maile ![]()
A Ty @Martyna7676 też masz termin na marzec?
Termin mamy na pierwsze dni kwietnia, będzie chłopiec wyprawka na 98 % gotowa :d teraz zbieram się aby się spakować hah
Ja 19 marca, gotowa już w 100%
Aby pozostało czekać ![]()
Co prawda jesteśmy kwietniowe, a płeć to trzecia dziewczynka. Mamy już prawie wszystko gotowe. Nawet torby do szpitala prawie skapowane. Zostało parę drobiazgów dokupić i można domknąć wyprawkę dla maluszka jak i dla mamy. Co prawda zostały nam same takie chemiczne rzeczy ale już na finiszu ![]()
Ooo super
to jeszcze troszkę alecpezeleci, my też czekamy już ![]()
My termin sierpniowy, koniec 16 tygodnia i płci nie znamy jeszcze ![]()
![]()
Termin mam na początek kwietnia, ale coś czuję że będzie marcowa dziewczynka
Jeszcze nie mamy wszystkiego, ale to co najważniejsze już jest przygotowane
Jeszcze generalne sprzątanie by się przydało ![]()
Wczoraj miałam gorszy dzień — i psychicznie, i fizycznie czułam się jakoś słabo. Dodatkowo dobiła mnie myśl, że poród będzie latem, a temperatury mogą być naprawdę wysokie… Dlatego dom powinien być gotowy dużo szybciej, niż wcześniej zakładałam. A później już tylko delikatne zakupki. ![]()
Poród latem ma też swoje plusy! Nie musisz kupować kombinezonu z wełny merino za ponad 300 zł dla malucha (to tak pół żartem pół serio
)
Jak idzie przygotowanie wyprawki ?🩷
W sumie to jeszcze nic nie mamy
Myślę że po 2 prenatalnych zaczniemy szykować ![]()