Co na blizy- jak je zredukować aby nie było widać?

Co stosujecie na blizny po cc I po ramach  (takich  z szyciem)?

Czy da się ich pozbyć? W aptece  jest  dużo  maści  i żeli czy to działa  czy to tylko pic  na wodę?

Dziś  chirurg  mi powiedział  że zawsze  ślad  zostanie:/ niestety  szycie  rany na twarzy  :( help

Z początku olej ze słodkich migdałów. Później zbagatelizowalam masaże. Teraz wracam do ćwiczeń i masuje Blizne jakimkolwiek olejkiem, balsamem. Mam z La Roche Posay cicaplast baume, tym staram się na co dzień posmarować 

Maść na blizny jaka kolwiek i szczotkowanie najważniejsze. Są do kupienia szczotki do blizn jeździć tym ile się da aż blizna będzie przekrwione wtedy szybciej się zregeneruje. Jeżeli blizna jest na twarzy są w aptece takie plastry żelowe na blizny i to pomaga mama miała na szyi stosowała je i mało co Blizne widać 

W jakim stanie obecnie jest blizna ? Jeżeli już wygojona to Sutricon lub Silaurum sa dobre. Te w formie plastrów. Aby rozjaśnić blizne pomaga cepan. 

Wszystko zależy jak to obecnie wygląda na twarzy.

A po cesarce stosowałam właśnie te produkty ale blizna nadal jest widoczna. Znam osoby u którym wszystko pięknie się goi bez sladu. Trzeba być dobrej myśli i zakupić to co obecnie zadziała na blizne.

ja stosowałam Cicatridina krem na rane po cc i faktycznie jest trochę jaśniejsza. 

Dziewczyny dzięki  z rady  i czekam na więcej.

Karoliga dzieki  z informację  o szczptkach. Na pewno  się przyda.

Blizna jest  jeszcze  świeża I mamy odczekać  jeszcze  z 2 tygodnie  aby  cos testować. Kupiłam maść na blizny 

Gosiałek mam nadzieję że masc pomoże. Zawsze trzeba próbować od łatwiej dostępnych metod. Ostatnia metoda jest laser, ale tutaj koszty sa spore. Szczotkowanie super sprawa. Jesli chodzi o blizne po cc to fizjoterapeuta zalecił szczotkowanie wokół blizny. Na pewno nie bezpośrednio blizny, bo to może spowodować wzrostu tkanki bliznowatej. 

Jak blizna jest świeża to na początku szczotkuj delikatnie a z każdym dniem coraz mocniej i dłużej tak żeby była widocznie przekrwiona i później na to maść 

Zacznę swoją po cc szczotkować. . a potem lekki masaż olejkiem

Szczotkowanie może się sprawdzic

Z mojego doświadczenia mogę polecić maść Cepan. Świetnie sprawdza się przy bliznach, zarówno po cesarskim cięciu, jak i po innych szyciach, w tym na twarzy. W aptece faktycznie jest wiele różnych produktów, ale akurat Cepan u mnie działał bardzo dobrze, choć niestety, jak powiedział chirurg, blizna zawsze może trochę zostać. Jednak regularne stosowanie maści naprawdę może znacząco poprawić wygląd blizny.

Z mojego doświadczenia mogę polecić maść Cepan. Świetnie sprawdza się przy bliznach, zarówno po cesarskim cięciu, jak i po innych szyciach, w tym na twarzy. W aptece faktycznie jest wiele różnych produktów, ale akurat Cepan u mnie działał bardzo dobrze, choć niestety, jak powiedział chirurg, blizna zawsze może trochę zostać. Jednak regularne stosowanie maści naprawdę może znacząco poprawić wygląd blizny.

Właśnie, o to chodzi aby regularnie stosować maści czy kremy na blizny

Tak to bardzo ważne 

Dokładnie tak

Stosowałam maści na blizny, takie jak Contractubex i Cepan, i widzę poprawę, ale faktycznie całkowicie się ich pozbyć nie da. Blizny z czasem bledną, a regularne stosowanie żeli może pomóc wygładzić je i zmniejszyć widoczność, ale ślad zazwyczaj zostaje. 

Można też zrobić ultradźwięki z maścią reparil gel. Wygładzaja Blizne i poprawiają jej ruchomość nawet prywatnie jest to zabieg który kosztuje w okolicach 20 zł a tak naprawdę po 5-6 widać już różnice 

Cepan jest super do rozjaśnienia blizn. Ale śmierdzi strasznie. Pamiętajcie też dziewczyny żeby sprawdzać możliwość użycia maści, kremow przy karmieniu piersią. Nie wszystko można niestety używać. 

Ja w ogóle w początkowym etapie nie proponuję stosowania maści bo niektóre przenikają do krwi w znikomych ilościach ale jednak 

No tak