Co pomogło na ząbkowanie - powielony wątek

Dziewczyny powiedzcie w jakim wieku wasze dzieciaczki zaczęły ząbkować i co pomogło uśmierzyć ból ?

Było już naprawdę dużo wątków w tym temacie. Poszukaj w lupce. :eyes::eyes::mag::mag::mag::mag::mag::mag:

2 polubienia

Taki wątek już był, nie powielamy wątków

2 polubienia

Przepraszam nie wiedziałam, dopiero jestem tutaj kilka dni, uczę się wszystkiego

Nie wiedziałam, teraz będę szukać, dzięki

Ja również się uczę , nie wstawiam żadnych wątków póki co jest ich tyle że to już chyba da się pod każdym coś zapytać :grin:

Widocznie nie mam tyle czasu co Ty żeby wszystko przeszukiwać :wink:

U nas to jeszcze wszystko przede mną, więc póki co tylko się przygotowuję na ten etap :sweat_smile: Ale mój siostrzeniec zaczął ząbkować jak miał niecałe 7 miesięcy i pamiętam, że nie był to łatwy czas (wiadomo) ale pomagały mu najbardziej schłodzone gryzaki i masowanie dziąseł , a czasem siostra dawała też jakiś żel na ząbkowanie z apteki po konsultacji z pediatrą. No i oczywiście dużo przytulania :heart: bo w tym czasie potrzebnych jest dużo tulaskow :kissing_heart:

1 polubienie

Dentinox, ibum, przy mniejszym bólu Nurofen żel na ząbkowanie, zimne lub twarde gryzaki.
Mojej zaczęły doskwierać ok 5 miesiąca i przed 6 wyszedł 1 teraz czekamy na górne jedynki bo już się przebijają

2 polubienia

Ślicznie dziękuję za odpowiedź :blush::heart:

1 polubienie

U nas właśnie się coś zaczyna, za 4 dni córcia kończy 5 miesięcy…

A ja się szczerze mówiąc nie dziwię, że dziewczyny powielają wątki. Te stare wątki mają po kilkaset albo tysiąc komentarzy, ale połowa z nich jest nie na temat i nie ma szans przebić się do tych odpowiedzi, które faktycznie dotyczą tematu.

U nas syn ma 5,5 miesiąca i właśnie kilka dni temu wybił się pierwszy ząbek. Jak już widzieliśmy, że coś jest na rzeczy to dawaliśmy mu schłodzone gryzaki, smarowaliśmy żelem Dentinox i to mu bardzo dużą ulgę przynosiło! A przez 2-3 dni, kiedy już się wybijał ząbek dawaliśmy mu 3 x dziennie Ibuprom, żeby go nie bolało.

1 polubienie

Jak wyszukasz sobie w lupce jakiś wątek to tam pod spodem masz opcję filtrowania klikasz sobie w ,opublikowane po np 04.2025 , i wyskakują ci wątki które za założone niedawno. Wiadomo że nikt nie będzie pisał pod wątkiem z 2021 roku ale w tym roku było ich już pełno. Można napisać pod spodem komentarz. Odświeżam wątek i nam się wyświetli że ktoś pisał. Zakładając nowe wątki na ten sam temat robi się bałagan bo my odpowiadamy na te same pytania co miesiąc albo i częściej a później jak któraś mama chce coś znaleźć to jest problem bo jest po 30 wątków na ten sam temat.

1 polubienie

Ja również nie wstawilam zadnego zawsze poki co dostaje odp na innych watkach

Ogolnie nieraz tak tez sie nie dziwie bo jak jest tworzony nowy watek to zaraz kazdy odpisuje kto aktywny a jak sie napisze pod starym watkiem nieraz nie ma tak duzej odpowiedzi , poki co ja zawsze uzyskalam odpowiedz :grin:

Oj tak, znowu zrobił się tu taki chaos jak kiedyś :sweat_smile: Tyle nowych postów i powielonych wątków, że ciężko to wszystko ogarnąć i nadążyć z czytaniem :see_no_evil:

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :blush:

Dzięki, teraz będę wiedziała :blush:

1 polubienie

Noooo to racja wchodzę i 20 odpowiedzi na jeden wątek :rofl::rofl: no jest super laktator do testów to i komentujących więcej. Zobaczmy co będzie za miesiąc :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

1 polubienie