Co pomogło na ząbkowanie - powielony wątek

O tak hahaha niby ci odpisze na jakieś pytanie ale uszczypliwość w tym wszystkim musi być albo jak piszą,no jak tak można z dzieckiem robić, ? No która z nas nie popełnia błędów. Każda kiedyś zrobiła coś czego może nie do końca powinna. Tutaj nikt nikogo nie ocenia. Pozatym jak ktoś kogoś hejtuje albo coś podobnego robi to zawsze taką użytkowniczek można zgłosić do redakcji i oni sobie z nią poradzą :rofl::rofl: ale tak się chyba jeszcze nie zdarzyło

ale tak szczerze nawet nie czytajac regulaminu da sie zobaczyc pewne zasady, wystarczy uczestniczyc w tym forum i czytac wypowiedzi uczestników

1 polubienie

coraz bardziej sie ludzie czuja nieomylni uznajac ze wszystko wiedza najlepiej a zapominaja ze sami kiedyś zaczynali uczyli sie i szukali wiedzy.
tez na wszystko kazdy wie najlepiej i ma najlepszy sposob ale chociażby dzieci sa tak rozni ze nawet i jednego raz cos pomoze raz nie.
ja kiedys tez myslalam ze na wszystko w obecnych czasach da sie znalezc sposob i maluszkowi pomoc, miec polecone czy uniwersalne rzeczy ale skoro dla nas doroslych nie wszystko zadziala to i o dzieci tez nie musi. to tez ludzie tylko malutkie uczace sie zycia

2 polubienia

Dokładnie tak jest. Ale w internecie ludzie czują się bezkarni więc hejtuja co się da

1 polubienie

Niestety przykra prawda

Ok, po prostu wczoraj był zabiegany dzień i widocznie źle zrozumiałam, dziś na spokojnie przeczytałam , tak że jeszcze raz przepraszam

1 polubienie

Dokładnie tak jest :+1:t2:

Dla tego ja już tam o nic nie pytam

1 polubienie

Nie wiem ale poki co hejtu nie widze na forum tylko srasznie duzo komentarzy ale to tez dla tego ze duzo osob jest w tym miesiącu

3 polubienia

My stosujemy w tym momencie Bobodent u widzę że przynosi ukojenie malutkiej bo nie trzeba tak tych dziąseł i nie wsadza tak już cacy czas raczej do budzi nie nie płacze a to ważna żeby dziecko nie cierpiało.

My stosujemy Bobodent ale też słyszałam że dentinox jest polecany i skuteczny ale nasze maleństwo jeszcze nie ma pół roku więc chcieliśmy coś delikatnego

Dentinox działa na tej samej substancji co bobodent czyli lidokainę i zgodnie z ulotka jest od 3 miesiąca.
Tylko trzeba pamiętać by za dużo go nie stosować i nie za długo bo lidokaina znieczula miejscowo

Dziękuję za odpowiedź :blush:

Dziewczyny czy widziałyście gdzieś ostatnio śliniaki z ceratką, ale takie bardziej wyjściowe? Mój syn co prawda jeszcze raczej nie ząbkuje (3,5 miesiąca) bo sprawdzałam dziąsełka i nie ma żadnych prześwitów, nic nie puchnie. Tylko bardzo się ślini i ładuje rączki do buzi. Muszę go przebierać nieraz kilka razy bo ma całą klatę mokrą. Jedyne jakie znajduje to takie typowo do jedzenia śliniaki „okrągłe” a chciałabym kupić mu taki trójkątny elegancki :grinning: a wszystkie jakie znajduję trójkątne to typowe chustki bawełniane