Co przygotować na grila?

Mega ładnie wygląda, myślałam nawet przez chwilę żeby zasadzić, ale na zime gubią liście, a jednak potrzebujemy osłony przed sąsiadami- jeden z naszych psów szczeka za każdym razem ja ktoś przechodzi, zwłaszcza z innym psem :see_no_evil: wiec dla swojego spokoju wybraliśmy laurowiśnie :slight_smile:

1 polubienie

Aaaa rozumie :sweat_smile: My też musimy się odgrodzić, bo sąsiad ma armagedon, syf, kile i mogile na działce :sweat_smile:

A to nie lepiej płot postawi albo murek i ewentualnie jakieś tuje albo żywopłot ?

Posadziliśmy laurowiśnie żeby trochę zasłonić ale też nie chcemy żeby nie wiadomo jak wysokie urosły, bo jednak lubimy rozmawiać z sąsiadami przez płot :smiley:

A rozumiem. Czyli trochę chcecie zasłonić ale nie całkiem się odgrodzić

Hejka. Ja uwielbiam grille. Ale w przygotowaniach jestem nudna bo dla mnie najważniejsza jest kiełbaska, karkówka, chlebek spieczony albo bagietka i do tego ogórek z pomidorem pokrojony z pietruszką i majonezem o mamo jakie to jest pyszne. Jak byłam w ciąży i jeździliśmy do szwagierki na grilla to ona zawsze tej sałatki robiła więcej i czasami siedziałam przy stole i dosłownie z miski jadłam tak mi to smakowało. :grin: już pogoda coraz ładniejsza to się zacznie znowu sezon grillowy, już się nie mogę doczekać :grin:

To my oprócz kaszanki to jemy kiełbasę albo te cienie białe kiełbaski, plastry boczku i też karkówkę. Lubię tą z Lidla czuba albo z biedry , taka w marynacie jest

U mnie jest działka ROD, która rządzi się swoim regulaminem :sweat_smile: Plot odpowiedniej wysokości, nasadzenia konkretna odległość od granicy i wysokość :sweat_smile: O murku mogę zapomnieć :sweat_smile:

A co do tuj to „Jak sąsiedzi ch*&e to sadzimy tuje! Jak ładna sąsiadka, to wystarczy siatka!” :evergreen_tree::sweat_smile:

1 polubienie

Aaaaa nie wiedziałam że piszesz o ROD. To wiem że tam są sztywne zasady co do roślin , dbania i td

1 polubienie

A wy macie tą rod ? my też wsadziliśmy na działce i długo tam nie byliśmy , bo niestety kawałek mamy i jakoś nie było po drodze i jestem ciekawa czy nie uschły przez zimę @chloria ooo ale fajnie, super pomysł :wink: my mamy samych dziadków w koło i zawsze pomiędzy krzaczkami obserwują nas co robimy :rofl::see_no_evil:

My długo szukaliśmy odpowiedniej działki i żeby była w miarę blisko od domu. Udało dam się tam, że mamy działkę na samym końcu ogródków, przy potoku i lesie :evergreen_tree: Czuję się tam jak na jakimś wywczasie :sweat_smile: A co do sąsiadów to u jednych syf - tak jak pisałam, a ci na przeciwko i po skosie są bezkonfliktowi, serdeczni itd 🩷 Zarząd ogródków też bardzo pozytywny - nie sami „starzy prezesi” tylko ludzie w różnym wieku, którym się chce! :heart: Pomimo tego, że ogródki są dosyć spore, to ludzie z zarządu, każdego znają po imieniu i numerze działki :blue_heart:
@Magdallenka0897

1 polubienie

Tak mamy rod kupujac mieszkanie mielismy dzialke :wink:

1 polubienie

Ja kiedyś z mężem mieliśmy okazję kupić za niewielkie pieniądze (tuż przed pandemią i podwyżkami) ale się wtedy nie zdecydowaliśmy…. Ale ona była w mieście a nie za miastem.

I nie zalujecie ?działka fajna rzecz :wink:

Wiesz co, w sumie to nie :upside_down_face: bo te działka byla w mieście i niedaleko ulicy dość ruchliwej to raz. Dwa to była pierwsza przy wejściu na teren ROD, a nie w głębi. Trzy to nie było tam doprowadzonej wody i wszelkie podlewanie byłoby mega utrudnione. A cztery woleliśmy te pieniądze odłożyć bo tak naprawdę cały czas szukamy domu z ogródkiem :smiling_face_with_three_hearts:

A to faktycznie niema czego żałować :see_no_evil: bez wody to mega utrudnienie my mamy wode ale niemamy pradu ale w sumie niepotrzebny nam bardzo :rofl:

1 polubienie

A nie macie obowiązku koszenia? I macie wytyczne co do roślin czy ich wielkości?

Nic takiego nas nie obowiązuje;)

1 polubienie

Ooo ale fajnie się wam udało :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: a te działki jak wgl teraz urosły do góry , jak jest jakis domek na działce to juz ponad 10 tys chcą a nawet ponad 20

1 polubienie

U nas w zapisach by było i to nas właśnie zraziło