![]()
to ja nie jestem w temacie
Ileeee ?
A chociaż ładne te działki? U nas nieraz zarośnięte całe i tyle też wlasnie chcą
Właśnie różnie to bywa - czasami super zagospodarowana z mega domkiem jest za 100 tys zł, a czasami tylko trawa i rozlatujący się domek
Ale cały czas mają wzięcie działki ROD, przynajmniej u nas - tych w interesie jest ![]()
![]()
![]()
@Magdallenka0897
Ja też w takich cenach widziałam. Niestety po pandemii ceny działek ROD poszły w górę bo jak była izolacja to właśnie ludzie inwestowali w nie żeby móc tam jeździ i tam spędzać lato
Rzeczywiście, pandemia sporo namieszała na rynku działek ROD. Wiele osób wtedy zaczęło szukać miejsca, gdzie można wyjść na świeże powietrze i trochę odpocząć poza mieszkaniem, więc popyt mocno wzrósł. Z jednej strony szkoda, bo kiedyś były dużo bardziej dostępne, ale z drugiej widać, jak bardzo ludziom brakuje takiej zielonej przestrzeni. ![]()
![]()
No dokładnie, ludzie mający tylko mieszkania i będąc w nich „uwięzieni” zaczęli właśnie szukać ogródków by móc tam pojechać z dzieciakami i zrobić grilla czy podubac przy egzaltacja dzieciaki też mogły przebywać na powietrzu a nie w czterech ścianach.
Ja miałam okazję kupić działkę za 10k przed pandemią a teraz myślenie że x razy więcej by kosztowała
I ludzie faktycznie to kupują ?
u nas za 40 tyś była taka fajna z basenem w ziemi i ładna trawka i domkiem jak nad jeziorkiem ale poszła bardzo szybko
@Magdallenka0897
Tak, kupują. Moi sąsiedzi kupili w ubiegłym tygodniu za 90 tys zł…
Wooow, no to sporo na prawdę . To ile u was działki normalne kosztują ? Pewnie też sporo… bo u nas za tyle to u was za rod prawie można kupić i domek wybudować
@Magdallenka0897
Działki budowlane bardzo różnie - powiedzmy że od 200 zł/m do czasami prawie 400 zł/m. Wszystko zależy jak atrakcyjna lokalizacja.
Na naszych ogródkach działkowych, my kupiliśmy ROD mega okazyjnie - w takim standardzie, ze cena spokojnie mogłaby być dwukrotna. Traktujemy to jako lokatę, którą sprzedamy i będzie dołożona do budowy domu ![]()
U nas działka budowlana 10ar to nawet i 600tys kosztuje…… a gdzie budowa domu?
My musimy u nas na działce w tym roku wyrównać teren i dopiero będziemy mogli myśleć nad jakimiś owocowymi drzewkami
Oo to my kupowaliśmy za 100 zł metr i to dużo wychodziło , ale ceeeny u was
@Mama.kacperka
Nawet jak jest cena mega przystępna to okazuje się że są ukryte koszty dodatkowe np udział w drodze i budowa tej drogi ![]()
Taaak ! My się raz na to właśnie złapaliśmy
Jak udział w drodze że co że masz się dokładać do budowy drogi ? To na czyjej ona ziemi jest?
Jej dziewczyny ale u was ceny są. U mnie w sumie też drogo bo taka działki w mieście wychodzą po 200-300 zł za metr. A gdzie reszta. Teraz za 1milion to ciężko wybudować dom i się do niego wprowadzić
Teraz często droga dojazdowa jest prywatna a nie gminna - gminy pozbywają się problemu odśnieżania, dbania o stan drogi itd w mojej okolicy większość dróg dojazdowych to drogi prywatne gdzie jest kilku właścicieli (udział w drodze mają wszyscy właściciele działek przy których jest ta droga)
Ktoś kupił dużą działkę i podzielił na mniejsze wytyczając drogę wewnątrz i to właśnie w niej udział jest dodatkowo płatny itd - no różne są chwyty.
No teraz żeby wybudować się 1mln trzeba mieć ![]()
No tak jakiś sens to ma bo droga mająca np 200-300 metrów jest problemem w zimie bo trzeba ją odśnieżyć a tak to nie gminna to niech się właściciele martwią. Masakra
Noooo tylko z kad go wziąć ![]()
![]()
Mój syn by odpowiedział jak to skąd? „Z banku!” ![]()