Co przygotować na grila?

No właśnie. Raz że ciężko poprawić a dwa w trakcie moga wyjść przeróżne kwiatki.
Tak była rozprawa. Ja i mąż zeznawaliśmy. Na szczęście jak uciekli z miejsca wykonywania remontu to wszystko obfotografowaliśmy z mężem. Też miałam dowody w postaci SMS czy maili.
Najlepsze jest to że ja pomimo ich fuszerki i tak chciałam się z nimi rozliczyć ale jak już wszystko będzie zrobione i będę wiedziała co i jak. No to nie woleli wydać kasę, przegrać i pokryć nasze koszty sądowe.

@magdap_96 no my sami z mężem panele przycinaliśmy i kładliśmy i co potrafiliśmy to robiliśmy ale nie znamy się akurat na remontach :smiling_face:

Ale jaka z tym fachowcem u twojej mamy. To moi wzięli sprzęt nim się wynieśli

Fachowiec chyba myślał, że moja mama to ma dobre serce w każdej sytuacji. Jak ją oszukał to nie miał co szukać.

A ile zaliczki dała?

My zaliczek nie dawaliśmy bo oni zaproponowali że będą opłacać i zbierać rachunki i za pierwszą część roboty po miesiącu czy półtorej im zapłaciłam

Ale masakra. Strasznie trzeba uważać na ekipy- nam się trafiały fajne poza tą jedną którą musieliśmy pilnować bo robiąc sufit na piętrze zapomnieli powyciągać kabli z oświetlenia :see_no_evil: ogólnie to zabawne było to jak przyjeżdżaliśmy na budowę a oni tylko jak usłyszeli że jesteśmy to brali się za jakieś miotły, cokolwiek żeby wyglądało że pracują :joy:
Koleżanka miała z polecenia stolarza i zrobił jej kuchnię tak że nie jest w stanie otworzyć 2 szafek, miał poprawić ale jak już dostał pieniądze to więcej się nie pojawił. To samo miał kolega - fachowiec zrobił mu szafę i miał dowieźć fronty kolejnego dnia i już się nie pojawił

Ja miałam też z szafą numer bo zapomniał gościu jednej półki zrobić i mów że mi ją przywiezie i zamontuje ale żebym podpisała protokół odbioru. Podpisała z zaznaczeniem że brakuje półki. Potem się okazało że ją zrobił ale sami mielimy po nią jechać i w ogóle panele nam porysowali montując szafę także czasem tacy są ci fachowcy

Tragedia, my mieliśmy super meblarza, znajomy rodziców, drogi ale … w cenie bierze pod uwagę że coś ekipa może zniszczyć więc bez problemu naprawią lub zamawia kogoś kto naprawi

Dobrze , że mój teściu jest stolarzem i zawsze on nam coś zrobi i wiemy , że dobrze będzie :smiley:

1 polubienie

Dostał pieniądze na materiał bo miał jakieś rurki kupić ale ile to ja nie pamiętam. Moja mama ksiegowa to jak mu dala pieniądze to musiał pokwitować :grinning: dużo to nie było wiec wyszło jakby dostał pieniadze zatą pracę co zrobił. Najgorsze, że potem nie można było nikogo znaleźć żeby zrobił tą łazienkę i dobre kilka miesiecy nie mieliśmy łazienki.

No właśnie to jest najgorsze że raz to ci lepsi fachowcy nie mają wolnych terminów, a dwa nie chcą wykańczać coś po kimś i czyjeś błędy ogarniać. Mi się udało przez kolega w pracy złapać gościa któremu jestem bardzo wdzięczna bo faktycznie porobił to czego nam brakowało i nie za jakieś grube pieniądze… a potem jeszcze biedny do sądu musiał przyjechać i zeznawać jako świadek :slightly_frowning_face:

Tak a u nas w okolicy niestety o takich bardzo trudno

1 polubienie

Remont łazienki to chyba najcięższy temat. U nas mąż zrobi wszystko po za łazienką i kaflami.

To i tak pięknie że resztę porobił.

Nam mieli fachowcy pod klucz zrobić łazienkę a zostawili nas z niedokończoną. A mieliśmy gres na podłodze i ścianach i nie każdy chciał wiercić by powiesić szafki bo gres twardy i lubi pękać jak ktoś nie zrobi tego umiejętnie.

Dziewczyny widzialyscie ? :face_with_hand_over_mouth: musze to malej zamowic . Jak ny bedziemy grillowac to ona tez bedsie mogla

2 polubienia

Ooo coraz to lepsze zabawki robią :smiley:

1 polubienie

Fajne, ja widziała przeróżne rzeczy tego typu. Jest lodziarnia, piekarnik lodówka….cala kuchnia . Teraz naprawdę fajne rzeczy robią

1 polubienie

Ale urocze hahah chyba zainwestuję

1 polubienie

No , bo dzieci zawsze chca tobic to co dorosli :grin: wiex to super opcja , szczegolnie na sezon grillowy :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Ale fajnie , że tak wymyślają :smiley:

Super :grin: i to właśnie jest fajne, że teraz na rynku jest tyle zabawek gdzie można się pobawić w normalne codzienne obowiązki.

Tylko brakuje miejsca w pokoju :smiley:

1 polubienie