Co słyszy dziecko w brzuchu u mamy?

Mi wydawało sie ze czuje ruchy dziecka ale jak pewnego dnia dostalam mocnego kopniaka to sie przekonałam ze to wczesniejsze to nie były ruchy dziecka

niektóre kopniaki były na prawde bolesne

Pierwsze ruchy dopiero przede mna bo jestem w 14 tyg ciąży

Na pewno warto słuchać z maleństwem tego co się nam podoba i wywołuje w nas pozytywne emocje:) Ja jakiś czas słuchałam muzyki poważnej, ale na dłuższą metę zaczęła mnie męczyć:)

Pierwsze ruchu są delikatniutkie - jakby trzepot skrzydeł :slight_smile:

ja pierwszy raz poczulam w 16 tygodniu

tez właśnie około 16 tygodnia poczułam

Ja dokładnie to tak szczerze nie pamiętam ale jakoś też w tym okresie,co piszecie.

To szybko wyczułyście, ja dopiero gdzieś w 17-18 poczułam że to bulgotanie to nie w jelitach, tylko dzidzia:)

u mnie tez juz powoli sie zaczyna rozpychac raczkami jak oststnio powiedziala pani doktor

troche pozno bo u mnie 20 tydzien

Ostatnio w internecie na onecie był fajny artykuł o dziecku będącym w brzuszku i wystawieniu nie jak to jest standardowo rączki , nóżki, główki czy pupy lecz twarzy. Bylo pokazane zdjecie. Fajnie to było przedstawione.

ja w 16:)i nigdy tego nie zapomne

ok 16-17 poczułam też, ale ttez pierwszy raz widzailam ta twarz na fotkach u tej kobiety w ciązy - rewelacja

No to jest rewelacyjne. Jednak az cieżko w to uwierzyć.

ja Natkę w 15 tyg czulam

ja tez w 16 poczułam, super doświadczenie

gdy moja mała słyszała głos moj lub taty to kopała, nie zapomne jak bralismy slub i podczas przysiegi ona zaczela kopać D

ja czułam w 20 tyg

super uczucie, aczkolwiek takie kopanie mojemu mężowi kojarzyło się z obcym