Co słyszy dziecko w brzuchu u mamy?

słyszy chyba wszytsko tylko troche inaczej w koncu jest zagłuszane przez bicie serca i pracę różnych organów

Ja równiez myśle, że wszystko słyszy lecz nie na wszystko reaguje.

u mnie na razie nie ma jeszcze kopniaków

Fajnie jak się mówi coś do dzidziusia i dotyka się brzuszka a nasze maleństwo reaguje na nasz głos i cheć nawiązania z nim kontaktu.

ja słyszałam ze w brzudszku dzidzia słyszy głośnej niz naprawde sie mówi? czy to prawda… moze z was ktos wie

to prawda miło jak mówisz do dziecka a ono reaguje na twój glos

nie wydaje mi się by w brzuchu dziecko słyszało coś głośniej niż faktycznie jest

na pewno coś słyszy

ja slyszalam ze dziecko w brzuchu slysze glosne szumy, dlatego potem uspokaja sie na dzwiek odkurzacza czy suszarki.

cos musi w tym być bo cały dzień była dzidzia spokojna w brzuchu a jak tylko siostrzenice przyjechały i zaczeły wariować to od razu zareagował kopaniem:):slight_smile:

moja mala krecila sie jak muzyke slyszala i meski glos

Moniqell to w przyszłości będzie chyba bardzo towarzyska i imprezowa skoro takie klimaty ją ruszały.

moje dziecko to napewno słyszało wciąż dzwoniące telefony w pracy :wink:

Nie wiem czy słyszy głośniej. Siedzi w wodzie a woda zwyczajowa wytłumia dźwięki - chyba :wink:

moje dzsiecko m okreslone pory kiedy sie wierci… reaguje na rozne rzeczy a uspokaja sie przy ViValdim

Moje to krzyki często słyszalo i teraz mam małego nerwuska :stuck_out_tongue:

ja mam nadzieje ze moj synek nie bedzie nerwowy

Ja ostatnio straszna fajtlapa jestem i wszystko mi z rąk leci i co chwilę jest jakiś huk, ale mała jakoś specjalnie nie reaguje, chyba się przyzwyczaiła:)

Grunt to spokój. Dziecko to wyczuwa.

oj nie zawsze da sie trzymac nerwy na wodzy nie jest to takie latwe…