Co słyszy dziecko w brzuchu u mamy?

Jak mama jest spokojna to dziecko też.

no tak ale czasem bywaja chwile nerwowe i nie idzie tego powstrzymac

zgadzam sie dziecko zawaza kiedy mama sie denerwuje i przystosowuje sie do zmiany nastroju

dziecko wszystko słyszy nawet hałas

biorąc pod uwagę że w ciąży zdarzaja nam się wahania nastrojów to czasem trudno zapanować nad nerwami

Może szklanka wody albo liczenie do 10 pomoże się wyciszyć jak nerwy nadchodzą :wink:

Dziecko i słyszy wszystko i czuje nerwy…

ja zaczelam “traktowac” mojego maluszka w brzuchu muzyka klasyczna

Ja to w ciazy troszke sie denerwowalam. Czasem nic sie nie poradzi . Mowi ze jak sie w ciazy duzo denerwuje to i takie dziecko bedzie. Moj synek na nerwuska nie wyglada :slight_smile:

ja dużo spacerowałam po górach więc moje dziecko słuchało szumu potoków

Klamerka podobno dzieci bardzo dobrze reagują na klasykę. Ja mojej puszczałam Vanesse Mae, żeby nie było za poważnie :slight_smile:

Ja słucham z kolei rmf calssic, tam jest dosyć zróżnicowana muzyka i klasyczna i filmowa więc sie nie nudzi.

ja słucham tego co przed ciążą. I zauwazyłam że jak podnoszę głos to dziecko reaguje, chyba nie lubi jak sie denerwuję chodz niestety czasami jest to nieuniknione

Daria1901 zgadzam sie z toba u mnie tez tak sie dzieje

Ja muzyki tez sluchalam ale nie odczulam czy dziecku sie podoba czy nie. Jedynie co pamietam to maly robil fikolki mi w brzuchu podczas kapieli i jak dolewalam wode do wanny.

a ja słuchałam akurat tego co leciało w radiu

ja tez nie zastanawialam sie nad tym czy dla maluszka sie podoba musze zwrocic na to uwage :slight_smile:

Jak gdzies szlam to w telefonie sluchalam radia ale raczej tego co mi sie podobalo a nie co powinno sie niby dziecku wlaczac np muzyke powazna :slight_smile: W ciacgu dnia maly byl spokojny u nas zaczynalo sie wieczorem przed snem lub w kapieli

i też właśnie nie zwracałm uwagi na to czy przy jakiejś konkretnej muzyce mój syn inaczej reaguje w brzuszku

Coline moj maly tez wariuje wieczoremi wczoraj ok 22 do 23 mialam rewolucje w brzuchu moj maz byl strasznie zaskoczony :slight_smile: Stwierdzil ze to jakas rewolucja