Jak mama jest spokojna to dziecko też.
no tak ale czasem bywaja chwile nerwowe i nie idzie tego powstrzymac
zgadzam sie dziecko zawaza kiedy mama sie denerwuje i przystosowuje sie do zmiany nastroju
dziecko wszystko słyszy nawet hałas
biorąc pod uwagę że w ciąży zdarzaja nam się wahania nastrojów to czasem trudno zapanować nad nerwami
Może szklanka wody albo liczenie do 10 pomoże się wyciszyć jak nerwy nadchodzą
Dziecko i słyszy wszystko i czuje nerwy…
ja zaczelam “traktowac” mojego maluszka w brzuchu muzyka klasyczna
Ja to w ciazy troszke sie denerwowalam. Czasem nic sie nie poradzi . Mowi ze jak sie w ciazy duzo denerwuje to i takie dziecko bedzie. Moj synek na nerwuska nie wyglada
ja dużo spacerowałam po górach więc moje dziecko słuchało szumu potoków
Klamerka podobno dzieci bardzo dobrze reagują na klasykę. Ja mojej puszczałam Vanesse Mae, żeby nie było za poważnie
Ja słucham z kolei rmf calssic, tam jest dosyć zróżnicowana muzyka i klasyczna i filmowa więc sie nie nudzi.
ja słucham tego co przed ciążą. I zauwazyłam że jak podnoszę głos to dziecko reaguje, chyba nie lubi jak sie denerwuję chodz niestety czasami jest to nieuniknione
Daria1901 zgadzam sie z toba u mnie tez tak sie dzieje
Ja muzyki tez sluchalam ale nie odczulam czy dziecku sie podoba czy nie. Jedynie co pamietam to maly robil fikolki mi w brzuchu podczas kapieli i jak dolewalam wode do wanny.
a ja słuchałam akurat tego co leciało w radiu
ja tez nie zastanawialam sie nad tym czy dla maluszka sie podoba musze zwrocic na to uwage
Jak gdzies szlam to w telefonie sluchalam radia ale raczej tego co mi sie podobalo a nie co powinno sie niby dziecku wlaczac np muzyke powazna W ciacgu dnia maly byl spokojny u nas zaczynalo sie wieczorem przed snem lub w kapieli
i też właśnie nie zwracałm uwagi na to czy przy jakiejś konkretnej muzyce mój syn inaczej reaguje w brzuszku
Coline moj maly tez wariuje wieczoremi wczoraj ok 22 do 23 mialam rewolucje w brzuchu moj maz byl strasznie zaskoczony Stwierdzil ze to jakas rewolucja