Co słyszy dziecko w brzuchu u mamy?

Moim zdaniem nie powinno sie zbyt glosnej muzyki w ciazy sluchac.

jednemu dziecku głośna muzyka przeszkadza innemu nie

podobno dziecko słyszy tam głosniej ale czy to prawda to nie wiem. Moja lubi głosna muzyke moze dla tego ze w ciazy głośno słuchałam

ni wydaje mi sie by będąc w brzuchu mamy dziecko słyszało głośniej

Uwielbiałam czytać brzuszkowi :slight_smile: i rozmawiać także

napewno warto mówić do “brzuszka” i mój mąż też to mówi:)

mój mąż i ja też rozmawialismy z brzuszkiem, czasem nawet Maja wtedy bardziej kopała :slight_smile:

warto warto mówić, u mnie to nawet czytalismy do brzuszka :slight_smile:

Ja żałuje że mało rozmawiałam ze swoim brzuszkiem :frowning:

Warto rozmawiać z brzuszkiem

dziecko moze odbierac bodzce dźwiękowe już od 16. tygodnia ciąży przez skore w 24. tygodniu ma juz wyksztalcony aparat słuchowy. badacze stwierdzili ze jego ulubionym dzwiękiem jest głos mamy

Czasem jak się mówi to dziecko się porusza i bardzo fajne jest to uczcie, tak jakby nawiązywała się jakaś rozmowa.

napewno na glos mamy reaguje tyle go na codzien slyszy

Ostatnio byliśmy na weselu i naprawdę czułam jak mojemu synkowi przeszkadza głośna muzyka, kopał tak bardzo że musiałam od czasu do czasu wyjść ze sali. Ja też czasem rozmawiam ze swoim synkiem a najbardziej podoba mi się jak mąż przyjeżdża na weekend, bo pracuje na wyjeździe,przychodzi jak leżę tuli całuje brzuszek i rozmawia z naszym synkiem.Cudowne uczucie…

Warto tez puszczać jakaś relaksacyjną muzyczkę. Dobre i dla mamy i dla dzidziusia.

ja tam wolałam verbe tub diso polo mała tez ich lubi

polecam klasykę bobasa

mój synek będąc w brzuszku słuchał muzyki poważnej Mozart, Beethoven, teraz gdy puszcze taka muzykę uważnie się przysłuchuje

my słuchamy muzykę taka jak na co dzień słucham, żadnych zmian nie wprowadzam.

W sumie to najważniejsze, żeby często słyszał spokojny głos rodziców.