Co to może być?

To prawda najważniejsza jest konsultacja z lekarzem, mój siostrzeniec miał podobne zmiany, długo nie byliśmy w stanie powiedzieć co mu dolega, dostał jakieś maści, pediatra kazała od początku wykluczyć wszystkie rzeczy które jadł już i od początku próbować po 2 dni z rzędu dane jedzenie. Ostatecznie okazało się że mial uczulenie na mączkę kukurydzianą co jest w chrupkach. T

I jak jest cos lepiej ? Ciekawe od czego, tez mysle ze alergia jakas , uczulenie moze

A może pociera buzią o poduszkę czy prześcieradło ? Ja bym dla sprawdzenia zmieniła proszek do prania

Wiecie co to jest w momencie karmienia i to wieczorem kiedy jest ze mną na łóżku pod kołdrą. Przez cały dzień tego nie było przed chwilą chciałam zrobić zdjęcie i Wam pokazać że już jest ładnie a ja patrzę a on znów to ma…

W dzień było tak

Maluszek ma 4 miesiące, nie ma jeszcze rozszerzanej diety, ale się zastanawiam czy to nie jest cos mojego od kąpieli, może przeszkadza mu płyn którym ja się myje ? Bo to się pogarsza tylko przy nocnym karmieniu kiedy ja już leżę z nim jak jestem po myciu

Kurcze to może faktycznie twój żel lub płyn do mycia albo to w czym pierzesz pościel.
W rossman są takie płyny

Jak miałam karmić piersią to czytałam sobie że polecają go.

A może wasza pościel jest prana w innym płynie lub proszku

Ewentualnie może być Twój balsam albo np antyperspirant spróbuj jutro w innym płynie się wykąpać

Jutro upiorę pościel w Lovela i zobaczymy i sama się wykąpię w płynie maluszka, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy

2 polubienia

Super może to chwilowe

Jednak bym nie czekała , takie rzeczy warto konsultować

U mojego brata malucha tez byly podobne zmiany na buzi, raz lepiej raz gorzej. Pomagalo jak nie przegrzewal malucha, myl tylko woda albo bardzo lagodnym płynem dla dzieci i smarowal kremem nawilzajacym do skory wrazliwej(emolienty). Czasem takie wysypki to reakcja na pranie, wiec warto sprawdzic proszek. Dobrze ze macie wizyte u pediatry, bo najlepiej zeby lekarz ocenil na zywo… na zdjeciu ciezko ocenic :slight_smile: daj znac jak bedziesz cos wiedziala :slight_smile:

Daj odraz znać jak będziesz wiedziała coś więcej

czekamy z niecierpliwością…

Na razie się to uspokoiło, robiłam zdjęcia na bierząco, w czwartek mamy szczepienie więc pokaże to pediatrze i jestem ciekawa co powie. Może to reakcja na coś a może właśnie przegrzanie, ciężko mi powiedzieć

@MamaZosiWojtkaFranka Używałaś jakiś nowych kosmetyków ?

Byliśmy dziś na szczepieniu, pokazałam zdjęcia jak jego buzia wyglądała jak wygląda i kazała nie płukać ubranek i swoich ubrać w płynach do płukania, tylko porać i pukać w samej wodzie i oczywiście prasować i zobaczyć czy będzie lepiej. Przepisała nam też maść na te zmiany i zobaczymy

3 polubienia

A to znika mu w miarę? Pisałaś że może to twój żel do mycia, to okazało się że to może być to czy raczej własnej jakiś inny czynnik?

Tak, nie jest to takie jak było. Tak źle wyglądało tylko wtedy i pediatra mówi że musiała wystąpić jakaś reakcja alergiczna, ale bardziej myśli tu o odzieży dziecka jak i mojej, pościel, środki w jakich piorę itp

1 polubienie