A może miałaś coś z wełny na sobie? Koleżanki dzieci miały alergie że właśnie wełniane rzeczy powodowały wysypkę
Super że jednak to nic poważnego
Jak sytuacja? Udało się wykluczyć co go tak podrażniało?
A jest mozliwosc zapytania o rade poloznej srodowiskowej ? Nie wiem jak w twoim miescie ale moja powiedziala, ze w razie co jest pod telefonem i zawsze mozna o cos podpytac . Nie tylko przez okres wizyt domowych ale tez pozniej .
Azs to częste przy maluszkach . Dobrze że teraz na rynku jest dużo produktów do pielegnacji delikatnej skóry maluszka z AZS .
U nas tak samo położna czasem nawet zadzwoni zapytać się hak tam u nas , czy wszystko w porządku, czy nic nam nie potrzeba, czy mamy pytania jakieś… fajnie że są takie osoby i oferują pomoc fachową w roznych sytuacjach .
A w czym pierzesz ubranka dziecka ?
Ubranka dziecka ale i swoje bo dziecko przecież przytula się do nas więc nasze ubrania też powinno się prac w dziecięcym proszku. Albo może ktoś przyszedł i zareagowała na proszek do prania obok na płyn do płukania to ewidentnie wygląda na alergię
To super macie położna. Nasza też była bardzo fajna, zawsze mogłam do niej smsa napisać, ale nie raz podkreślała że po 6 tygodniu jej pomóc się kończy
No w sumie tak . U nas maluch jak go przytulamy do siebie to na pieluszce ma buzię ![]()
No mi właśnie 6 tyg mija teraz😋
No właśnie coś swojego. I nas alergia pojawiła się chwilowo jak mały spał z nami w łóżku okazało się że na klub do płukania w którym była płukana pościel
O widzisz , niby te płyny delikatniejsze niż proszek ale nawet same substancje zapachowe mogą uczulać. Ja kupiłam ostatnio taki płyn do płukania hypoalergiczny dla dzieci i w nim będę płakać ubrania narazie.
Nasza położna to też anioł, nawet po wizytach domowych mogłam się zwrócić z prośbą o pomoc, czy to recepta na devikap czy właśnie konsultacja zamiany skórnej, zawsze ma dobre namiary na lekarzy itp
A teraz już jest dobrze ?
Nasza położna również, fajnie że są takie osoby czasami kobiety a szczególnie przy pierwszym dziecku potrzebują fachowej porady i pomocy.
Tak jak mówisz, przy pierwszym dziecku kiedy nie wiedziałam co z czym, w dodatku ból po cc, położna okazała dużo serca ![]()
U nas nawet skierowanie na bioderka nam załatwiła, dzwoni do mnie że już z lekarzem gadała za chwilę przyjdzie mi smsm kod skierowania i mogę umawiać się na usg bioderek ![]()
Ja teraz też będę miała taką położna, co umawia sama do pediatry i na USG bioderek ![]()
Ja nie lubię tych płynów do płukania sama i ich nie używam, bo mnie ten utrzymujący się zapach drażni i od razu chce mi się wymiotować, nawet jak nie byłam w ciąży.