Na pewno to jak będziemy się zachowywać w ciąży, będzie miało wpływ na nasze samopoczucie, co może tez wpływać na dziecko.
to prawda na dziecko wpływa
też zdarzyło mi się w ciąży farbować włosy i obcinać, no i nic malcowi nie jest
ja nigdy nie miałam dylematu czy farbowac włosy w ciaży bo ich po prostu nigdy nie farbowałam
Senada to pozazdroscic , ja sie zle w swoim czuje i nie wyobrazam sobie nie farbowac ich
fajnie lubić swój naturalny kolor :)) bo i włosy się nie niszczą a i pieniędzy w kieszeni więcej
ja niestety nie lubię swojego naturalnego koloru ;p nie pasuje mi po za tym ;p
Czasem fajnie coś zmienić, na przykład taki kolor włosów. Ważne jest przede wszystkim samopoczucie przyszłej mamy.
ja też przez całe życie nie farbowałam ale jak zaczeły sie pojawiać śiwulce to niestety czas zacząć. I w ciązy też farbuje, nie widzę w tym żadnego problemu.
Daria1901 ja niestety mam ten sam problem z siwymi włosami:(
też nie lubię swojego naturalnego koloru, najlepiej czuję się w czarnym
Ja również rozjaśniałam włosy nie patrzyłam czy byłam w ciąży czy też nie.Jakoś nie mogę chodzić z odrostami. Na moje dziecko źle te farbowania nie wpłynely.
w czasie ciąży dwa razy farbowalam
Jak kobieta lubi farbowac włosy to ciężko jej nawet w ciaży z tego zrezygnować.
ja na szczęście nigdy nie farbowałam włosow, więc w ciąży nie miałam tego typu dylematów
mi mówili zebym nie przechodziła pod sznurkami i takimi podobnymi bo dziecko w pepowaine sie owinie
Ja nosiłam przez tydzien w pracy identyfikator i dziecko bylo owinięte dwa razy na szyi i raz pod pachą pępowina wiec w to ja wierze.
Oj ja w tę owiniętą pępowinę i korale abo sznurki nie wierzę. Zazwyczaj jeszcze nie wiemy, że jesteśmy w ciąży kiedy nosimy identyfikatory, korale, łańcuszki itd. Gdyby tak było, że to jest przyczyną, ze nasze maleństwo się owinie pępowiną to tak na prawdę, każde dziecko powinno być owinięte.
to jest tak, że niby część z nas nie wierzy w takie rzeczy, ale dla spokoju nie zakłada np korali czy naszyjników, sama nie wiem czy coś w tym jest, ale wolę nie nosić takich rzeczy, a gdyby coś takiego mi się przytrafiło to w drugiej ciąży na pewno nie założyłabym tego typu rzeczy
nosiłam korale i paski w ciąży, nie miałam żadnych problemów, więc nie jestem przekonana co do zabobonów
Przesądy niektóre są po prostu śmieszne