ja też farbowałam włosy i nic się nie stalo dziecku ![]()
Z farbowaniem dobrze się udać do fryzjera, szczególnie takiego, który wie jak farbować włosy kobiety ciężarnej.
Wszystko można praktycznie ale z umiarem
Oczywiście odpada alkohol papierosy i inne używki no i opalanie brzuszka ![]()
Alkohol w ciąży - w życiu!
Nawet teraz jak bylam to tez zafarbowalam sobie bez amoniaku bo boje sie o wlosy i tak duzo juz mi wypadlo.
Papierosy,alkohol i narkotyki są stanowczo zabronione.Natomiast reszta w odpowiednich ilościach jak najbardziej:)
To straszny widok kiedy kobieta w ciąży pali, a często taki widok można zobaczyć pod porodówką niestety.
ja nie miałam takiego dylematu czy farbowac włosy, bo ich po prostu nigdy wcześniej nie farbowałam
Ja osobiście nie lubię jak ktoś mówi mi że np. nie chodź pod sznurkami w ciąży bo dziecko się owinie pępowiną albo nie wnoś łóżeczka zanim nie wyjdziesz ze szpitala czy jak się oparzę to dziecko będzie miało płomień.Albo nie kupuj nic wcześniej dopóki nie urodzisz.Nie wierzę w zabobony. Co ma być to będzie i nic tego nie zmieni…
Wszelkie zabobony trzeba jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać, nie wnoszą one nic konkretnego tylko zamęt.
oj tak dokładnie, ja to miałam paranoje z moją teściową, założyłam korale na szyję, a ona już w panikę, że mi się dziecko pępowiną owinie, robiłam sobie na szydełku to to samo, jakaś paranoja, oczywiście miałam to gdzies bo ja w takie coś wogóle nie wierze, nie ma to żadnego wpływu i się śmiałam poprostu i obracałam to w żart. Jak ktoś wierzy w takie przesądy to jego sprawa
Ciaza to stan wyjątkowy ,ale pamiętajmy ze trzeba myśleć głową i przewidywać…
Wszystko jest nie zdrowe i przesadzie i niedosycie.Jedynie papierosy i alkohol to zbędna rzecz w ciąży .Szkoda maleństwa.
dużo osób udzielało rad, ale ja wolałam słuchać własnego rozsądku
ja wstrzymywałam się od farbowania włosów w pierwszych miesiącach ciąży
mnie sie wydaje ze jesli sie farbuje farba bez amoniaku to nie ma co zaszkodzic i spokojnie mozna to robic, nie wyobrazam sobie przez 9 miesiecy nie farbowac wlosow czy ich nie obcinac
Mozna farbować włosy w ciązy i nie ma znaczenia kiedy.
przez 9 miechów jak bym nie obcinała to bym miała niezła szope na głowie
kiedys slyszalam ze jak sie ma okres to lepiej nie isc do fryzjera to chyba bzdura , ale wiem ze w ciazy lepiej farbowac bez amoniaku bo jest szkodliwy
Warto jest podciąć włosy w ciąży. Przecież i tak u większości mam wypadają garściami, a krótsze włosy łatwiej ujarzmić.
Trzy razy podczas ciąży rozjaśniałam włosy i nic się nie stało. Ważne żeby nie było otwartych ran na głowie wtedy farby nie docierają do krwioobiegu